JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. szeptember 17.
Jazz-burger a Meseházban2019. szeptember 17.
BEG SZEZONNYITÓ2019. szeptember 15.
Az év fiatal jazz-zenésze V.2019. szeptember 14.
Vörös Niki: Left Alone2019. szeptember 14.
A MEGBÉKÉLÉS JEGYÉBEN2019. szeptember 10.
Klemm, Adam: Instant Pleasure2019. szeptember 09.
A VILÁG ZENÉJE2019. szeptember 08.
Davis, Miles: Rubberband2019. szeptember 05.
METHENY A KÖBÖN2019. szeptember 02.

Lemezpolc kritika:
Kiss Attila - Straight On

Kiss Attila: Straight On 2019. június 28., Gáspár Károly

kiss-attila-straight-on.jpg

Kiss Attila - Straight On (Szerzői kiadás)


„ A smooth jazz slágergyárosa”

Kedves Olvasóink! Írásom elején elfogultságot kell bejelentsek, hiszen szóban forgó lemezünket Kiss Attila jegyzi, akinek quintetjében jómagam zongorázom, és a nagyobb létszámú, kizárólag a kiváló gitáros kompozíciót előadó Kiss Attila Band-ben is viszonylag sűrűn feltűnök. Sőt, a zenekar előző korongján, a „Don’t Give Up”-on (2016) játszom néhány dalban.

No de -ettől függetlenül-, mégis úgy döntöttem, bepötyögöm billentyűzetembe a Kiss Attila Band új, második albuma, a „Straight On” kapcsán támadt gondolataimat, és meg is osztom azokat Önökkel. Hiszen Attila zenéje mutatta meg számomra, hogy bizony van olyan smooth jazz muzsika, amely nem csak „liftzeneként” állja meg a helyét.

A CD-n 13 Kiss Attila dal kapott helyett (nem babonás ez az Ati). Többségében instrumentális darabok ezek, de három számhoz a nagyszerű bőgős-basszusgitáros, Hárs Viktor írt szöveget, újra bizonyítva, hogy ezen a területen is képes remekelni.

Nyugodtan kijelenthetem, a zenekarvezető „elit alakulattal” vonult stúdióba, hiszen Hajdu Klára, Szakonyi Milán és Havas Lajos „Chico” énekel, Zsemlye Sándor „Zsömi”, Borkó Attila, Stencli Tamás és Zolbert szaxofonozik, Pecze Balázs trombitál, Csanyi Zoltán és „Tzumo” Oláh Árpád zongorázik-keyboard-ozik, Vermes Gábor basszusgitározik, Tiba Sándor, Balogh László és Banai Szilárd dobol, no és Tar Gergely ütőhangszerezik.

Kiss Attila az általa képviselt smooth jazz vonulat igazi slágergyárosa! Hihetetlenül termékeny szerző, aki olyan dalokat csal elő szívéből-lelkéből, melyek tele vannak pozitívummal, jó érzéssel, ugyanakkor szakmailag, „vájtfülűileg” is kiállják a próbát!

A „Straight On” ontja magából a színes álmok által diktált, őszinte, rendkívül hangulatos melódiákat. Kiss Attila és „excellent” csapata ismét nagyot alkotott; a címhez híven, haladnak előre!


Kiss Attila Band: Straight On (Szerzői kiadás 2019)

1. Straight On

2. Good Things

3. Sunny Side of the Street

4. Remember

5. The Way Home

6. Roundtrip

7. Stand Up

8. When I See You

9. Let’s Go Dance

10. Easy Life

11. Lookaround

12. I’m O.K. Everything Is Clear Now

13. Where Are You?Vissza a lemezhez