JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 17.
Ready Wednesday2024. április 17.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Lemezpolc kritika:
Jones, Percy - No Steps Left to Trace

Jones, Percy: No Steps Left to Trace 2024. február 16., Bereczki Bálint

pakt-no-steps-left-to-trace.jpg

PAKT - No Steps Left to Trace (MoonJune Records)


A MoonJune istálló egyik kedvenc lova a PAKT nevű supergroup formáció, melynek első stúdióanyaga (bár ez csak félig igaz, mivel duplalemezről van szó, és a második lemezt már koncerteken rögzítették) március 1-én kerülhet a rajongók kezébe.

A jazzma.hu-n már jelent meg kritika a cím nélküli, különleges anyagukról, melyet a járvány alatt speciális körülmények között rögzítettek egy online streamelt koncert keretein belül. Ezeken felül diszkográfiájuk csak élő anyagokat tartalmaz, egészen pontosan nyolc koncertlemezt.

A fentiekből is következik, hogy nem előre megkomponált, szerkesztett anyagokkal dolgoznak, hanem nagyívű, spontán, elszállós improvizációkkal (szokták instant kompozícióknak is becézni), melyek élőben ütnek a legnagyobbat.

Percy Jones basszeros a zenekar húzóneve, Alex Skolnick elismert metálgitáros (Testament), Tim Motzer gitáros és Kenny Grohowski dobos is fontos tagjai pszichedelik-fúzió műfajának. Keresztneveikből áll össze a zenekar neve.

A bandcamp oldalán most premier előtt hallgató pár szám a No Steps Left To Trace címre keresztelt albumról.

Elmerülős, belemélyülős témák ezek, már hosszúságuk révén is komolyabb odafigyelést igényelnek. Vérbeli space-fuziós jazz őrület robban ki a muzsikusok kezei közül, rengeteg effekttel megbolondítva, atmoszférikus hangulatokban lebegve.

A záró „Solar Myth” című kompozícióba szépen felépítve bontakozik ki a zenekar esszenciája, mely a pszichedelikus jazz rajongóit fogja leginkább felizgatni.


Vissza a lemezhez