JazzMa

Friss Hírek

VIRTUÓZOK ESTÉJE2018. november 14.
Jazzlista - november 10.2018. november 10.
Relax: Timeless2018. november 07.
Colin Stetson a Trafóban2018. november 05.
Játék – 2018 november2018. november 04.
KÖZÖS NEVEZŐN2018. október 31.
MAYNARD FERGUSON EMLÉKEST2018. október 23.

Lexikon

Neumann Balázs Született: 1979. január 10. , Gödöllő, Magyarország Hangszerek: zongora Stílusok: jazz Zenekarok: Neumann Balázs Trió

Jazz-zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő

A 90-es évek vége óta a hazai zenei élet meghatározó zongoraművésze, zeneszerzője.

1998-tól aktívan koncertezik Magyarországon, illetve külföldi fesztiválokon egyaránt. Nagy sikerrel ad szóló- és zenekari koncerteket Angliában, Ausztriában, Svájcban, Mallorcán, Törökországban, Németországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, illetve Ukrajnában. Jazz-zongoraművész, tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2001-ben szerez, 10 évvel később újra az akadémián Tanári Master diplomáját kitüntetéssel  veszi át.

1998 óta tanít, illetve mesterkurzusokat tart. Vendégtanárként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén, a Wien Konservatoriumban, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, Kodolányi János Főiskola jazz-tanszékén tanított, de oktatja a bécsi és a selmecbányai Zeneakadémia növendékeit is. 2013-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora, illetve a Premier Művészeti Szakgimnázium tanára. A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011-es megalakulása óta az intézmény jazz-elmélet tanára.

Számos színházi darabhoz komponál, hangszerel és zongorázik a Várszínházban, a Madách Színházban, a Magyar Színházban, a Vörösmarty Színházban, a Thália stúdiószínházában, a Mikroszkóp Színpadon és a Csokonai Színházban. Hangszerel a Liszt Ferenc Kamarazenekarra és Savaria Szimfonikus Zenekarra is.  Számos filmzene zeneszerzője. "Fény és Sár" című kórusművét az ország több pontján bemutatták.

Koncertjein többek között Bob Mintzer, Al Di Meola, Tino Gonzales, Fausto Beccalossi voltak társai.

2006-ban a magyarországi Jazz zeneszerző és hangszerelő versenyen "Workshop 5" című darabja elnyerte a legjobb kompozíció kategória I. helyezését.


Lemezek az előadótól
Vissza a Lexikon nyitó oldalára