JazzMa

Friss Hírek

BJC 11!2019. január 17.
Shorter, Wayne: Emanon2019. január 16.
Játék – 2019. január2019. január 06.
Gone but Not Forgotten 20182018. december 31.
A JAZZ ESSZENCIÁJA2018. december 30.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.

Lexikon

Neumann Balázs Született: 1979. január 10. , Gödöllő, Magyarország Hangszerek: zongora Stílusok: jazz Zenekarok: Neumann Balázs Trió

Jazz-zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő

A 90-es évek vége óta a hazai zenei élet meghatározó zongoraművésze, zeneszerzője.

1998-tól aktívan koncertezik Magyarországon, illetve külföldi fesztiválokon egyaránt. Nagy sikerrel ad szóló- és zenekari koncerteket Angliában, Ausztriában, Svájcban, Mallorcán, Törökországban, Németországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, illetve Ukrajnában. Jazz-zongoraművész, tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2001-ben szerez, 10 évvel később újra az akadémián Tanári Master diplomáját kitüntetéssel  veszi át.

1998 óta tanít, illetve mesterkurzusokat tart. Vendégtanárként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén, a Wien Konservatoriumban, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, Kodolányi János Főiskola jazz-tanszékén tanított, de oktatja a bécsi és a selmecbányai Zeneakadémia növendékeit is. 2013-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora, illetve a Premier Művészeti Szakgimnázium tanára. A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011-es megalakulása óta az intézmény jazz-elmélet tanára.

Számos színházi darabhoz komponál, hangszerel és zongorázik a Várszínházban, a Madách Színházban, a Magyar Színházban, a Vörösmarty Színházban, a Thália stúdiószínházában, a Mikroszkóp Színpadon és a Csokonai Színházban. Hangszerel a Liszt Ferenc Kamarazenekarra és Savaria Szimfonikus Zenekarra is.  Számos filmzene zeneszerzője. "Fény és Sár" című kórusművét az ország több pontján bemutatták.

Koncertjein többek között Bob Mintzer, Al Di Meola, Tino Gonzales, Fausto Beccalossi voltak társai.

2006-ban a magyarországi Jazz zeneszerző és hangszerelő versenyen "Workshop 5" című darabja elnyerte a legjobb kompozíció kategória I. helyezését.


Lemezek az előadótól
Vissza a Lexikon nyitó oldalára