JazzMa

Friss Hírek

Bluesy Wednesday2024. május 08.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Latin Jazz Grammy nyertes: Paquito D’Rivera - Song for Maura

Idén is kiosztották a Grammy díjakat a legjobb latin jazz album kategóriában. (Grammy Award for Best Latin Jazz Album ). AZ ünnepséget 1958-ban alapították eredetileg Gramophone Awards volt a neve és olyan előadóknak adományozták akik különlegeset és egyedit tudtak alkotni a Latin Jazz műfajában. Az elismerést számos kategóriában osztják ki. A díjat először Arturo Sandoval kapta 1995-ben Danzón című albumáért. Azóta is minden évben igen neves előadók kapják elismerésül.

2014-ben ezt a megtisztelő díjat Paquito D’Rivera and Trio Corriente kapta „Song for Maura” című albumáért. A mester immáron harmadik alkalommal tudhatja magáénak eme neves elismerést (1997, 2008, 2014).

A kubai születésű klarinét és szaxofon művész soha nem szégyellte világgá kürtölni rajongását a brazil zenéért. Amióta csak megérkezett az Egyesült Államokba mindig kereste a lehetőségeket, hogy brazil muzsikusokkal játsszon és minél több tapasztalatot szerezzen a brazil jazz és folklór területén. D’Rivera legfrisebb albuma is erről tanúskodik hiszen egy napjainkban is igen nagy népszerűségnek örvendő formációval, a Trio Corrente-vel készítette el "Song for Maura" című albumát. Már gyermekkorában is ámulatba ejtette a brazil hangulat, a karneválok a szambaiskolák.

A Trio Corrente menedzsere Jacques Figueras kereste meg D’Rivera-t  a közös együttműködésre. A Sao Paolo-ból származó trióval először 2010-ben találkozott Fortaleza-ban, amit aztán három koncert követett Punta del Este-ben, Curitiba-ban és Spain-ben, végezetül 2012 októberében rögzítették a már említett és díjazott albumot.

A címadó dalt, a 'Song for Maura'-t szeretett édesanyjának ajánlja a művész. A lemezen 13 csodálatos dal található. A dallamokban, ritmusokban és hangszeres megoldásokban bővelkedő albumot mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe és természetesen innen Budapestről is szívből gratulálunk Paquito D’Rivera-nak és a Trio Corrente-nek ezért a csodálatos albumért.


paquito-drivera-song-for-maura.jpg

Paquito D’Rivera - szaxofon, klarinét,

Fabio Torres - zongora,

Paulo Paulelli - bőgő,

Edu Ribeiro - dob.

A Clave legyen Veletek!

Vissza a hírekhez