JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most először összevont Debreceni Bor- és (44.) Jazz Napokra! –22. nap Bolyki Sára Quartet

Július 4-én elindult a visszaszámlálás, hisz augusztus 6-án beköszönt a 44. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 60 borász, 33 koncert – 20 ezer néző”!

Az együttmuzsikálás, az alkotás és a rögtönzés mágiája iránti szenvedély fűzi össze a Bolyki Sára Quartet tagjait. (No meg az, hogy ¾ részük a Bartók konziba járt/jár!) Mind a négyen különböző zenei háttérből érkeznek: a jazzen kívül a komolyzene, különféle népek muzsikái, és a könnyűzene klasszikusai is inspirálják őket. A pályájuk elején álló zenészek különböző formációkban már több megmérettetésen szereztek elismerést; ebben a friss felállásban, mint olvasztótégelyben adódnak össze fiatalos energiáik és tapasztalataik.

(Csak zárójelben jegyzem meg: számomra az utóbbi két év pozitív szenzációja Bolyki Sára. Szőke Niki felfedezése (2002) óta én ekkora tehetséggel még nem találkoztam, mint ez a 21 éves lány! Már most leszkanderez mindenkit! Ha akarná, akkor nem csak itthon lehetne sztár, hanem nemzetközi hírnévre is szert tehetne! – A szerk.)

Zenekari összeállítás: Bolyki Sára – ének, Gyárfás Péter – zongora, Szentgallay György – basszusgitár, Szikora Balázs – dob


bolyki-sara-quartet-foto.JPG

Vissza a hírekhez