JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Megérkeztek a Lamantinok! Elstartolt a 16. Lamantin Improvizációs Tábor

120 országhatáron innen és túlról érkezett jazzkedvelő diák részvételével a zeneiskola nagytermében zajlott vasárnap az ünnepélyes tábornyitó, ahol vastaps köszöntötte a tábort és a Lamantin Jazz Fesztivált szervező Improvizatív Zeneműhely elnökét, Tímár Pétert, valamint a 13 tagú tanári kart. „A legjobbat akartátok – a legjobbat kaptátok!”- hangzott el a tábor szállóigéjévé vált vicces kijelentés. Azonban mint minden tréfás megjegyzésnek, ennek is sok valóság alapja van. A hosszú évek óta állandó összetételű országos, sőt nemzetközi hírű tanári kar jelenti a legfőbb biztosítékot az oktatás magas színvonalára.

Egyéni és csoportos hangszeres órák, zenekari gyakorlatok, improvizációs gyakorlatok, jazzelmélet, jazztörténeti órák keretében viszik közelebb a jazz műfaját a tanárok a diákokhoz. A jazz kortalan műfaj, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy a legfiatalabb lamantin 12, a legidősebb 61 éves. Valamennyien jazzszerető, klasszikus és jazz zenét tanuló növendékek, ének-zenét oktató pedagógusok vagy egyszerűen csak a jazz iránt érdeklődő fiatalok.

tanari-kar.jpg

A Lamantin Impovizációs Jazz Tábor kiemelkedő eseményének számít a fesztiválon is közreműködő nemzetközi hírű jazz zenészek mesterkurzusa. Idén hazai és külföldi mesterek kurzusain is részt vehetnek a „jazzisták”: Fekete-Kovács Kornél trombitás, rezes, big bandes kurzust tart, Németh Ferenctől a dob, Markus Stockhausentől (D) a trombita, Enrico Crivellarotól (I) a gitár hangszer mesterfogásait leshetik el a diákok. Válik László az ebben a zenei világban is nagy szerepet játszó stúdiótechnika és színpadi hangtechnika mélységeibe avatja be az érdeklődőket.

taborosok.jpg

A világhírű mesterek óráin kívül igazi élményt nyújthat a diákoknak az éjszakai jam session-ökön való részvétel, ahol akár hajnalig is együtt „örömzenélhetnek” neves művésztanáraikkal.

A június 24-30. között megrendezésre kerülő nyári képzés művészeti vezetője Márkus Tibor, szombathelyi származású zongoraművész.

markus-tibi-tanari-kar.jpg

A táborral egy időben zajlik az 1 hetes, nemzetközi Lamantin Jazz Fesztivál.

Részletek: www.lamantin.hu


Vissza a hírekhez