JazzMa

Friss Hírek

RUSZTIKUS SZOMBAT2018. augusztus 13.
Végezetül2018. augusztus 06.
Debrecen – Coda2018. augusztus 06.
Szombat esti bebop2018. augusztus 06.
Szombaton is bor és jazz2018. augusztus 05.
Mindenki másképp csinálja2018. augusztus 04.
DEBRECEN FELÉ, FÉLÚTON 2018. augusztus 04.
Viharos kezdés2018. augusztus 03.
Első nap, utolsó koncert2018. augusztus 03.
BEVÁLTOTT NYEREMÉNY2018. augusztus 03.
Nexus LineUp: Fragments2018. augusztus 03.
EGRI A NÉGYZETEN2018. augusztus 01.
QUINCY JONES 852018. július 23.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Hírek

Take Monk

Thelonius Monk szerzeményeiből szerkesztett műsort hallhattak a szombathelyi Lamantin Jazzfesztivál látogatói június 27-én, a Weöres Színház klubjában.

A tanári kar tagjaiból álló együttes előtt öt fiatalember foglalta el a színpadot: a táborlakók előzenekari műsorral alapozták meg a hangulatot. És valóban, nem diákszínvonalú muzsikálás tanúi lehettünk: érett produkciót, kész művészeket ismerhettünk meg a négy standardet felvonultató, mintegy félórás szettben. Sebestyén Patrik (trombita), Vadászi Gellért (szaxofon), Marczell Márton (zongora), Sárosi Áron (basszusgitár) és Richter Ambrus (dobok) neveit érdemes megjegyezni; virtuóz, fantáziadús és nem utolsósorban szellemes játékukat hallgatva joggal feltételezhetjük, hogy a későbbiekben is kereshetjük és bizton fel is fedezhetjük majd őket a koncertprogramokban.

Rövid átállás után Lakatos Ágnes (ének), Spányi Emil (zongora), Csuhaj-Barna Tibor (bőgő) és Jeszenkszky György (dobok) érkezett a színpadra, hogy ízelítőt adjanak Thelonius Monk munkásságából – ahogyan azt ők látják. A dalok között szerepeltek korai és későbbi szerzemények, balladák és gyors tempójú feldolgozások is – mindegyik érdekes és izgalmas arcát mutatva az eredeti kompozíciónak. Egy-egy szám erejéig kisebb partiban is játszottak a zenészek: egy ének-bőgő és egy ének-zongora duó tarkította a kvartett műsorát. Mivel összesen két „dallamhangszerrel” dolgozott az együttes, ezért bőven szólóhoz jutottak a ritmusszekció tajgai is, és ennek mindenki igazán örült. Egyáltalán: a szólók utáni tapsok igen lelkesen csattantak fel minden alkalommal, a közönség értette és értékelte is a káprázatos improvizációkat. Lakatos Ágnes konferanszai és éneke színészi teljesítmények is voltak egyben, és a többi tag is nagy figyelemmel, jó kedéllyel vett részt az alkotás folyamatában. A vastapsot ráadással is megköszönte a zenekar: a „Round Midnight” hangzott el, s titkon arról ábrándoztunk, milyen jó is lenne éjfélig hallgatni ezt a koncertet.

lakatos1.jpg

lakatos2.jpg

lakatos3.jpg

lakatos4.jpg

lakatos5.jpg

lakatos7.jpg

lakatos8.jpg

lakatos9.jpg

lakatos10.jpg

lakatos12.jpg

lakatos13.jpg

lakatos14.jpg

Vissza a hírekhez