JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A Bettika Quintet koncertje augusztus 30-án

A nyár utolsó koncertjére került sor a „Jazzpéntekek a Jókai Klubban” című sorozat keretében pénteken, a klub vendége ezen az estén a Bettika Quintet volt.

Különös jelenség ez a formáció a jazz amúgy hatalmas és befogadó galaxisában, kísérletező, járatlan utakat kereső friss, izgalmas muzsika. Hallhattunk hamisítatlan ún. világzenei kompozíciókat, mintha csak a Dead Can Dance lépett volna fel egy ilyen kicsi színpadon, magyar népzenei ihletésű feldolgozásokat ugyanúgy, mint kortárs komolyzenébe hajló modern jazz muzsikát. Bettika hangi adottsága és énektechnikája lefegyverző, a mostanság divatos looper pedig még többet hozott ki az egyébként is különleges hangból. Az alap felállást – dob, bőgő, gitár, ének – Kosztolánszki Dominik szaxofonja színesítette, mindenki nagy örömére. Kivételes élmény volt a sokszor Jan Garbarek-et idézően érzékeny, tűpontos szaxofon, ami képes volt akár énekhangon is búgni egy-egy virtuóz unisono-ban. Dévényi Zoltán gitárjátéka az egyik alapja a kvintett sajátos soundjának, effektparkjáról röviden csak annyit, hogy a koncert alatt nem egyszer kerestem a billentyűst...


img-0378.jpg


img-0379.jpg


img-0381.jpg


img-0384.jpg


A zenekar repertoárja meglehetősen széles, több különböző műsort is kézben tartanak. Mindenképpen érdemes odafigyelni munkásságukra, friss, élő, eredeti szín a hazai jazzpalettán.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez