JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Per Mathisen (NOR) & Gary Novak (USA) Project feat. Mogyoró Kornél, Nagy János & Mike Gotthard – CAFe Budapest 2019

Helyszín: Budapest Jazz Club. Időpont: 2019. október 16., szerda – 20 óra.

logo-cafe-budapest-2019.png


Ez egy igazi fusion est!

A két külföldi sztárvendég, a norvég basszusgitáros (rajongói egyszerűen csak „a skandináv Jaco Pastorius”-ként aposztrofálják), Per Mathisen, aki október 7-én tölti be az 50-t, és az amerikai dobos, Gary Novak (1969) lesz.

Novak már augusztus 6-án betöltötte az 50-t. Ráadásul a budapesti „jazzverebek” azt csiripelik, a Chicago-i Gary magyar felmenőkkel rendelkezik! Nem most lép fel először magyar közönség előtt. 1994. június 10-én a Budai Parkszínpadon lépett fel a Chick Corea Elektric Band II-dal, amely a „Paint the World” című CD világkörüli turnéja során jutott el Budapestre. Emlékszem rá, hogy a koncertre kilátogatott magyar jazzmuzsikusok (például: Szakcsi!) el voltak ájulva az akkor mégcsak 25 éves Novak dobolásától! Gary legutóbb a Michael Landau Group-pal lépett fel nálunk, 2007. április 9-én az A38-on.

A magyar szereplők közül Nagy „Yancha” János (1971 – Salgótarján) közel három évtizedes pályafutása során már játszott/játszik hasonló fusion együttesben, hiszen Borlai Gergővel közösen üzemeltetik a European Mantra-t.

Az ütőhangszeres Mogyoró Kornél (1976 – Kecskemét) már több formációban is játszott az utóbbi években Jancsával.

A legfiatalabb az öt zenész közül a gitáros Gotthárd Mihály (1990 – Sárbogárd), aki Mike Gotthard művésznéven szerepel. Róla már egyetemi évei alatt (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszék) leírtam a jazzma.hu-n: „Az utóbbi évtized legjobb magyar fusion gitárosa!”.


per-mathisen-gary-novak-project-feat-mogyoro-kornel-nagy-yancha-janos-mike-gotthard.jpg

Vissza a hírekhez