JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Nagy siker volt Londonban Hajdu Klára és Szakonyi Milán koncertje

Hajdu Klára és Szakonyi Milán jazz duóját teltház és tapsvihar fogadta a Londoni Magyar Kulturális Központban.

A Londoni Magyar Kulturális Központ rendszeresen ad fellépési lehetőséget fiatal magyar tehetségek számára; szeptember 18-án a Hajdu-Szakonyi páros mutatkozhatott be a brit közönség előtt. Az Intézet ezzel a koncerttel indította útjára az őszi szezonját a nyüzsgő Covent Gardenben.

A fellépők a nemzetközi közönségnek egy különleges repertoárral kedveskedtek, helyenként mind az énekben, mind a gitárjátékban sokszínűen improvizálva. A világhírű standardek és jazzes feldolgozású ’Kinek van, kinek nincs’ című népdal mellett a vendégek egy korábban soha nem játszott dalt is meghallgathattak, a londoni koncerten debütált ugyanis Klára legújabb,  „Nyár” című szerzeménye.

„Még mindig a hatása alatt vagyok a tegnapi koncertnek, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Mind a közönség, mind a fogadtatás fantasztikus volt, az este végén sokan odajöttek hozzám, hogy megosszák velem, amit az előadás kiváltott belőlük” – árulta el 19-én az énekesnő, aki a londoni turnét a 606 Jazz Clubban folytatta aznap este a Gabriel Latchin Trio-val.

A duó mindkét tagja évekig zenél(t) a Balázs Elemér Groupban. Nemzetközi elismertségük azonban nem újkeletű: turnéztak már az Egyesült Államokban és több európai országban is, az énekesnő által szerzett dalokat pedig holland és német rádiók is játsszák.

Hajdu Klára Magyarország egyik legsokoldalúbb énekesnője, a jazzma.hu olvasói 2018-ban az év énekesnőjének választották. Saját quartetjét tíz éve alapította, eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség elismeréssel fogadott.

A magyar jazz kedvelői számára Szakonyi Milán neve is minden bizonnyal ismerősen cseng: tehetséges énekes, gitáros és hangszerelő. Hat éve zenél a Balázs Elemér Groupban.


hajdu-klara-szakonyi-miilan.jpg


hk-szm2.jpg

Vissza a hírekhez