JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Román tükörbriós, izé triós barcikai pácban

Eddig Col Legno-ként küldött anyagokat lapunknak, mostantól operája címével fogjuk jegyezni, vagyis Egyetlen Hajléktalan hosszú szünet után ismét friss beszámolóval jelentkezik! – A szerk.

„First”, avagy Mihalovics Dávid a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Játék – Megfejtés és nyertes - 2020 július

Közel négy éve, 2016 októberben indította el –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

A free jazz kiemelkedő alakjai - 7. rész: PHAROAH SANDERS

1960. december 21-e (éppen idén lesz hatvan éve), New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a "Free Jazz - A Collective Improvisation" című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene több évtizedre visszatekintő történelmében. A minden hónap egyik hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Hetedik rész - Pharoah Sanders.

Lemezajánló (2020.07.20-26.)

Íme egy újabb szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.
Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

Mi újság? – Horváth Cintia

Az énekesnőt Bartók konzis éveitől ismerem, és követem pályafutásának egyre sikeresebb alakulását!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések