JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Exkluzív interjú Balázs Elemérrel a BEG első 20 évéről

Balázs Elemért a 1980-as évek közepe óta ismerem. Az elmúlt több mint három évtizedben számtalan alkalommal léptettem fel különböző formációkkal, és készítettem vele riportot. A mostani kimondottan a Balázs Elemér Group-ról szól!

36 fokos jazzlázban égett a Meseház

Egy nagyon hálás Veres Kriszta nyitotta meg az idei… no mit is? Ugye a karantén után egy újszerű időszámítás lépett életbe… No jó, legyen az idei Meseház-jazznyarat. Annyi különbséggel, hogy most a szabadság tavasszal volt, így tücsök komának most még a póthúrkészletet is elő kell készítenie.

Elek István 65!

Elek Pistát az 1970-es évek vége óta ismerem, mikor is a Deák Big Band-del készített felvételeket a Magyar Rádió 8. stúdiójában. De tulajdonképpen csak 1994 elején lettünk barátok, mikor is a Fusio együttest léptettem fel a Hajós utcában. Egy házbeli öreg néni feljelentett bennünket, mert túl hangosan játszott a zenekart. A kiérkező rendőrjárőrt pedig igazi Maloschikosan eligazítottam…

My Favorite Things

Nem a klasszikussá vált Hammerstein-Rodgers kompozíció elemzése következik, nem is John Coltrane zseniális feldolgozása. A cím most a Tálas Áron Trió legújabb műsora - új tagokkal: ifj. Tóth István – bőgő, és Csízi László - dob, a zenekarvezető zongorista mellett. 2020. július 15-e, este 8 óra, Opus Jazz Club, Budapest.

152 pályázat, 66 millió forint

A koronavírus helyzet okozta nehézségek enyhítésére írt ki rendkívüli pályázatokat az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A koncerteket pótló és a könnyűzenei oktatóvideók elkészítését támogató pályázatok iránt minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés.

A szerény díva, avagy Gereben Zita a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Lemezajánló (2020.07.13-19.)

Íme egy újabb szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.
Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

Gitárosok az én szememmel – Charlie Christian – Salvai Ádám sorozata – VII. rész

A legutóbbi résztől eltekintve a sorozatom eddigi epizódjaiban mindig a jelen ismert gitárosai közül emeltem ki a tárgyalt alanyt. Egyaránt szerepeltek az idősebb és a fiatalabb generációból is virtuózok, ám legutóbb már a múlt egyik fontos alakjáról írtam. Most pedig a jazz gitározás első időszakának kulcsszereplője a téma.

Harcsa Veronika újra jelentkezik

Március közepe óta egyetlen közönség előtt tartott koncertem volt eddig, és hihetetlenül várom a másodikat!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések