JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

A Magyar Jazz Szövetség legfrissebb eredményei

Nagy örömmel tájékoztatjuk a tisztelt magyar jazz társadalmat, hogy a Magyar Jazz Szövetség az elmúlt időszakban több sikeres pályázaton nyert anyagi forrásokat a hazai jazzélet színesítésére.

pizapcom15848185500821.jpg


Legfrissebb eredményünk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása program pályázaton 10.000.000 Ft-ot nyertünk "Ismeretterjesztő és felnőtt koncertsorozat megvalósítására 30 vidéki helyszínen és Budapesten". A program keretében 30-40 zenekart fogunk felléptetni javarészt vidéki helyszíneken, emellett 5 koncert erejéig az Opus Jazz Clubban is megjelenünk egy sorozattal, "30 év jazz" címmel. Az összeg felhasználásának részleteit később tesszük közé.

Ezen túlmenően 800.000 Ft működési támogatást nyertünk el a Magyar Művészeti Akadémia kiírásán.


Korábban, az éves rendezvényeinket biztosító 10.000.000 Ft-os egyedi támogatás mellé, további 3.000.000 Ft támogatást kaptunk az NKA Miniszteri keretből.


Mindezen kézzelfogható eredmények mögött a Vezetőség áldozatos társadalmi munkája áll. Reményeink szerint ezek csak az aktuális sikerek az idei évre. Amennyiben terveink valóra válnak, és tárgyalásaink sikerrel zárulnak, a jövő évtől nagyobb összegű források jelenhetnek meg a magyar jazzben.


Felhívjuk ennek kapcsán a figyelmet arra, hogy a Közgyűlés idei határozata értelmében a Magyar Jazz Szövetség rendezvényein csak olyan produkciók léphetnek fel, ahol legalább egy muzsikus a Magyar Jazz Szövetség tagja.


A Magyar Jazz Szövetség mindenkire nyitott, várjuk a muzsikusokat tagjaink sorába szeretettel!


Tagfelvételi kérelem letölthető a honlapunkról:

https://www.jazzszovetseg.hu/hogyan-lehetek-tag/tagfelveteli-kerelem

Vissza a hírekhez