JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A MASZK MÖGÜL - HÁROM RÖVID SZAKASZ - 6. rész

Sajnos újra aktuális a májusban indult és júniusban befejezett(nek gondolt) sorozat. A pandémia második időszakának hullámai csapkodnak körülöttünk, de a (jazz)élet nem áll(t) meg! Működnek a klubok, készülnek lemezfelvételek. És egyre több helyen kell maszkot viselnünk.

A Budapest Jazz Club - ha "csökkentett üzemmódban" is, de "dolgozik" - így nyit a honlapján:


image1-1.JPG

Bill Frisell lemondta európai turnéját - ha igaz, jövőre jön -, de például itt kerül megrendezésre a Magyar Jazz Ünnepe. A négynapos esemény október 7-től 10-ig fiatal és kevésbé fiatal zenészeknek ad koncertlehetőséget.



bill-frisell-trio-elmarad.jpg

A másik budapesti helyszínen, az Opus Jazz Clubban (is) elmarad néhány hangverseny - reméljük, hogy az október 27-i nem! A Nagy Emma Quintet lemezbemutató koncertjén - az énekesnő mellett – Cseh Péter (gitár), Oláh Krisztián (zongora), Dénes Ábel (bőgő), Klausz Ádám (dob) és - vendégként - Mester Dániel (szaxofon) lép fel. Az idén nyáron készült album címe: "Low Frequency Oscillator".


image2.JPG

Három napja, szeptember 22-én lett 56 esztendős az amerikai free jazz szaxofonos-klarinétos Ken Vandermark. Idei alkotásai közül a Joe Morris-szal készült duófelvételét ajánlom - de csak "haladóknak"! A címe: "Consequent Duos:Series 2B" (Audiographic Records). Négy improvizáció: kettő tenor-, egy baritonszaxofonnal, egy klarinéttal - Morris különleges gitárjátéka mellett. Zaklatott muzsika - amilyen a valóság...


image3.JPG


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez