JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mi újság? – Egri Márton

Egri Mártont személyesen nem ismerem, de láttam pár éve a félévi tanszaki vizsgán dobolni a Budapest Jazz Clubban.

egri-marton.jpg


1)Mikor és melyik zeneiskolában végzett dob tanszakon?

A Kőbányai Zenei Stúdióban végeztem először. Utána mentem el a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakára, majd a LFZE mesterszakára nyertem felvételt, ahol 2018-ban diplomáztam


2)Azóta mi van magával? Hol tanít?

Lassan 10 éve tanítok a Csömöri Krammer Teréz Zeneiskola ütő tanáraként. Először fél-, most már teljes állásban. Mellette több zenei formációban is játszom, különböző stílusokban a jazztől a rockig


3)Mikor tanult meg zongorázni és mióta komponál?

Klasszikus zongorával kezdtem 8 éves koromban. 7 év után váltottam a dobra 16 évesen. De a zongorázást nem hagytam abba. Hobbi szinten játszom azóta is. Komponálni már tizenévesen elkezdtem, de oda, hogy ezekből a kezdeményekből kész dalok legyenek, csak mostanában jutottam el.


4)Mióta készít un."one-man-band" felvételeket?

A most megjelent az egyetlen "one-man-band" felvétel. Az előző háromban, amik eddig megjelentek, különböző vendégzenészek szerepelnek. Megvannak az előnyei és a hátrányai annak, amikor mindent egyedül játszom fel. Korlátlan szabadsága van az embernek, lehet kísérletezgetni. Biztos, hogy olyan lesz a végeredmény, amilyennek szeretném. Viszont azért elég magányos munka, bele lehet golyózni egy idő után... Rájöttem, hogy összességében jobban szeretem, amikor mások hozzáteszik a saját zenei világukat a dalaimhoz, és reagálunk egymásra, még így az online közegben is.


5)Mi a legújabb klipjének címe?

Waking Up in Norway: elsőre ez ugrott be. Számomra olyan érzete van a dalnak, mint amikor felkel az ember valami hideg, de lenyűgöző északi országban.

https://www.youtube.com/watch?v=_IMdYeR6Vo0


6)Hol lehet hozzáférni ezekhez a felvételekhez?

A YouTube-on mindegyik felvétel megtalálható:

https://www.youtube.com/channel/UCjL_h8NmMmQGGaGt7R_GfhQ

Ezen kívül a Bandcamp-en: https://insideout5.bandcamp.com/releases, és a többi zenei megosztó oldalon is meg lehet találni. A legújabb dal egy single-ként is meg fog jelenni.

A rajongók a https://www.facebook.com/egrimartonmusic és a https://www.instagram.com/egrimartonmusic/ oldalakon tudják követni a történéseket


7)Esetleg lesz ebből CD?

Ha összegyűlik annyi anyag, akkor mindenképpen kiadnám egy nagylemezként, és CD-t is szeretnék belőle.


8)Mik az idei tervei? Például hogyan tudja előadni ezeket a zenéket közönség előtt?

Dolgozni új dalokon. A következő egy duett lesz egy énekesnővel, Kiss Flórával, akit zongorán kísérek. Dobosként ez egy kihívás számomra. Ez egészen más világ lesz, mint az előző.


9)Vannak már koncertfelkérései?

Ha összegyűlik egy koncertre való anyag, akkor elő szeretném majd adni valahol élőben is, de most még az alkotás folyamatára koncentrálok.


10)Sok sikert a tervei megvalósításához!

Köszönöm!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez