JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Vadász Gellért szaxofon - Gyémánt Jazz Klub

Pilisszentiván, Gyémánt Étterem - 2021.10.08., péntek 19.00.

A Gyémánt Jazz Klubban Pilisszentivánon ezúttal Vadász Gellért fiatal szaxofonost látta vendégül a dr.Peller Jazzband.

A műsor elején az őszre tekintettel a zenekar elszavalta a közönségnek Móra Ferenc: „Cinege cipője” című versét, úgy, hogy minden versszakot egy-egy zenész mondott el, majd az utolsó versszakot együtt a közönséggel.

A koncert a „Footprints”-cel kezdődött dr.Peller Jazzband „módra” a lemezen hallható hangszereléssel, kiegészítve természetesen Vadász Gellért altszaxofon-szólójával. A véletlen folytán csaknem a teljes műsor F hangnemben volt, a standard-ek csakúgy, mint a zenekar saját szerzeményei. Ez alól az egyik kivétel a második szám, Clifford Brown „Sandu”-ja volt Eb hangnemben.

Ezután dr.Peller György és Keszthelyi László közös szerzeménye a „Spyro” című latin lüktetésű nóta következett (szintén F-ben), amelyben Izsó Tamás dobos is bemutatkozhatott egy szólóval.

Majd egy újabb meghangszerelt standard következett, Molnár Zoltán trombitás arrangement-jével Cole Porter „Love for Sale” című szerzeménye. Az első „félidő” utolsó előtti száma a dr.Peller Jazzband első stúdiófelvétele, a „Blues from Space” volt, majd Vadász Gellért szólójával témájával kezdődött a „What Is This Thing Called Love”.

A szünet után ismét Vadász Gellértté volt a főszerep, a „What’s New” című gyönyörű balládát adta elő, ezúttal Dr.Peller György tenorszaxofon és Molnár Zoltán trombitaszólójával együtt.

Majd az „All of Me” című örökzöld következett, szintén F-ben, Hegedüs Zsuzsanna ének téma improvizációjával.

Ezután sajátos hangulatban adta elő a zenekar a „You and the Night and the Music” című számot, majd funky-ban a „Watermelon Man”-t, amelyben dr.Peller György szopránszaxofonra váltott, Kovács Tamás pedig tüzes gitárszólót adott elő.

A koncert örömzenéléssel folytatódott, Parker „Now’s the Time”-jával, amely egy tipikus alto-s nóta, de a témát ezúttal Kozák Zoltán vezette elő basszusgitáron. Ebben a számban minden zenész szólóhoz jutott, Hegedüs Zsuzsanna is energikus scat éneklést adott elő, Vadász Gellért pedig szólójába a „Billie’s Bounce” című standard-et is beépítette, amelynek témájára a zenekar többi tagja is reagált, együtt játszva a témát.

A koncert a latin „Wave”-vel ért véget, nem F hangnemben, hanem D-ben, Izsó Tamás ízes latinos dobolásával, szintén a zenekar hangszerelésével, amelynek végén Kovács Tamás gitáros és Hegedüs Zsuzsanna énekes kettőse fejezi be a számot.


img-20211008-194111-2-1.jpg


244823257-580909053033127-2182080673606107227-n.jpg


img-20211008-195111-2.jpg


img-20211008-195154-4.jpg


A Gyémánt Jazz Klub következő koncertje október 15-én, pénteken lesz, a „Köszönjük Magyarország” pályázat segítségével a Sequence Quartett lemezbemutató koncertjére kerül sor.

A novemberi jazz klub 12-én, pénteken lesz, vendégművész a nagyszerű fiatal basszusgitáros Pál Gábor lesz.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez