JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Mónika2024. május 04.
One More Saturday Night2024. május 04.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

A Baló Sámuel Trió Kormányos Gergővel szaxofonon

Jedermann Café – 2021. október 29.

img-1601.JPG


A Baló Sámuel Trió egy viszonylag friss formáció (Baló Sámuel - zongora, Miskolczi Márk - bőgő, Richter Ambrus - dob): 2020 tavaszán alakult, ám a koronavírus miatt még nem sok alkalmuk volt közönség előtt szerepelni. Ezen a pénteki estén Ajtai Péter helyettesítette Miskolczit.

Főként Baló Sámuel saját szerzeményeit hallhattuk a Jedermannban.


img-1620.JPG


Az esemény teltházas volt, kellemesen duruzsoló, vidám közönség hallgatta a hard bop és modális jazz stílusú előadást, néhol a népzenei világából kölcsönzött érzetekkel. Kormányos Gergő tenorszaxofonon erősítette a triót.


img-1613.JPG


A 2021-es, Művészetek Palotája által szervezett “Jazz Showcase”-en a hazai és nemzetközi tagokból álló zsűri tetszését elnyerve két díjat is kapott a trió. (BMC, Harcsa Veronika Udvar)

Erről a koncertről professzionális felvételi is készült, ami a YouTube-on a Müpa csatornáján meghallgatható.

Richter Ambrus nemzedékének egyik legérdekesebb tehetsége, sok formációban dobol, és akik egy igazán jó dobost szeretnének hallani, érdemes ellátogatniuk fellépéseire.


img-1616.JPG


Kellemes zárása volt ez a koncert egy munkahétnek, a Jedermannban elfogyasztott finom ételek mellett, egy pohár rummal, vagy vörös borral leöblítve. A közönség lelkes tapssal zárta az estét mosolyt csalva a zenészek arcára.


img-1626.JPG


A Baló Sámuel Trió jövő héten Dresch Mihállyal (szaxofon, fuhun) közösen fog fellépni az Opus Jazz Clubban.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez