JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Pazar panoráma, szobi ízek és finom dallamok – Jön a Szörp Fesztivál!

Augusztusban a Dunakanyar egyik legszebb részén merülhetünk el a kulturális és gasztronómiai élményekben.

dunykanyar.jpg


Tavaly új eseménysorozat vette kezdetét Szobon, a Dunakanyar egyik legszebb partszakaszán. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén elhelyezkedő település méltán híres a finomabbnál finomabb gyümölcsök és belőlük készülő szörpök kínálatáról, amit most szélesebb körben is szeretnének megismertetni az érdeklődőkkel. A Szörp Fesztivál tehát nem meglepő módon a környék gasztro-kulturális rendezvényeként definiálja magát, s idén nyáron a Kézműves Kiválóságok versenye mellett iparművészeti vásárral, workshopokkal és látványfőzéssel, valamint koncertekkel, impro színházzal és irodalmi programmal is várja azokat, akik szívesen felfedeznék a Dunakanyar távolabbi szegletét is.

szorp-fesztival-logo.png

Az augusztus 5–7. közötti hétvégén a Szobi rév melletti sétány szakaszán járva a kézműves vásár és design piac portékái mellett két helyszín felhozatala közül is válogathatunk.

Bátran állítható, hogy improvizációban nem lesz hiány ezen a hétvégén. A fesztivál egyik helyszínén, a Rév Színpadon lép fel Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. A párosnak az elmúlt években akusztikus duója vált a legfontosabb közös formációvá. Bár legutóbbi „Shapeshifter” című lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó maradt. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal.

https://www.youtube.com/watch?v=BrtXw1C9q_g

Péntek este lesz továbbá Barabás Lőrinc Live Act is. A koncert dance ritmusokat, meditatív dallamokat és a köztük lévő összes árnyalatot gyúrja össze. Lőrinc a színpadon trombitával, billentyűkön laptoppal és loop stationnel egyedül szólaltatja meg szerzeményeit. Minden élő előadás egy izgalmas utazás váratlan, modern törzsi világokba.

https://www.youtube.com/watch?v=rhOgwGZ3ILg

A Rév Színpadon mutatkozik be Németh Juci és G. Szabó Hunor kettőse. A különböző formációkból (Budapest Bár, The Qualitons) jól ismert zenészek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, most együtt lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, amelyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő.

https://www.youtube.com/watch?v=JoXjMbFKu84

A fesztiválon fellép a Zuboly is.  A zenekar egyedi, posztmodern irányzatot képvisel: semmit nem kímélnek, éppúgy keveredik a pop-rock a népzenével, a klasszikus zene a hiphoppal, mint a drum&bass a swinggel. Ágoston Béla és zenekarának tagjai több stílusirányzat nevet is kitaláltak, úgymint: broken etno, agrár hiphop, etnojazz, folk’n’bass. Hangszerelési választásuk is igen különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen hangszereket mutatnak be, ezzel meglepő hangzásvilágot létrehozva.

https://www.youtube.com/watch?v=-XtKnvYNH3A


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez