JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2022. szeptember 26.
Gyakornokokat keresünk2022. szeptember 26.
Évadnyitó a Jazzpresszóban2022. szeptember 24.
UnStandard message!2022. szeptember 20.
Justyna, Wojtek: Thrice2022. szeptember 18.

Hírek

Alba Regia – fesztelen jazz feszt! – Műsorváltozás!

Idén augusztus 5-e és 7-e között lesz az Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Az ingyenes koncertsorozat péntektől vasárnapig nemcsak a fesztivál látogatóinak, hanem a belvárosban sétálóknak is feledhetetlen zenei élményt fog nyújtani.

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul szcéna legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon.

A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor, őket a Szabó-Gyányi Quintet követi Fekete-Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától Ferenczi András–Romhányi Projekt feat. Jammal adnak koncertet.

Szombaton a Subtones, majd az Egri János Jr. Quartet, este pedig a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lesznek a színpadon.

Vasárnap pedig a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet, és zárásként a Vörös Tamás Project zenél.

Az 1967-ben alapított jazzfesztivál újjászületése óta már 9. alkalommal varázsolja három napra az igényes hazai zene fellegvárává Székesfehérvárt. Az Alba Regia nem csak egy fesztivál, egy kultúrmisszió. Az ismert zenészek felvonultatása mellett a fesztivál szervezői fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségek számára. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek, és az arra sétálóknak.

 „Az AlbaRegiaFeszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa. Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nem csak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár, részesül az élményben.” – foglalja össze Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Az 1967-ben alapított fesztivál Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik. A szervezők célja, hogy soha ne szakadjon meg ez a hagyomány!

AlbaRegiaFeszt

2021. augusztus 5-7.

SZABADTÉRI SZÍNPAD

(Székesfehérvár, 8000 Bartók Béla tér)

FELLÉPŐK

augusztus 5. (péntek)

18:00 – Fusio Group

19:30 - Szabó-Gyányi Qvintet feat. Fekete-Kovács Kornél

21:00 – Ferenczi András–Romhányi Projekt feat. Jammal

augusztus 6. (szombat)

18:00 - Subtones

19:30 – Egri János Junior Quartet

21:00 - Stinky Bugs feat. Koszi Janka & Méhes Adrián

augusztus 7. (vasárnap)

18:00 - Coltrane Legacy

19:30 - Orbay Lilla Quartet

21:00 - Vörös Tamás Project

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.


alba-regia-2022-plakat-jo-3-verzio.jpg


A plakátot a www.jazzma.hu munkatársa, Barcsik Géza készítette!

Vissza a hírekhez