JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

FREE JAZZ ALBUMS - 28. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül választok hetente. Mivel egy jó ideje csak ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök. Huszonnyolcadik rész: IVO PERELMAN & JOE MORRIS - ELLIPTIC TIME.

image0-61.jpg


A huszonnyolcadik részben a még tavaly december közepén megjelent “Elliptic Time” című alkotásról olvashatnak, amelyet az amerikai Mahakala Music gondozott.

Az album csak digitális formátumokban (9.99 USD) látott napvilágot.

Az előadók a szabad zene neves képviselői, újságunkban is szerepeltek már: Ivo Perelman tenorszaxofonon, Joe Morris gitáron játszik.

Az elhangzó darabok címei és időtartama:

1. Elliptic Time (15:08)

2. Invisible Mass (12:20)

3. Gravitational Pull (7:05)

4. Palpable Energy (10:06)

5. Cosmic Rays Music (3:18)

A duófelvételek 2021-ben, Brooklynban készültek. (A fenti kép Ivo Perelman munkája.)
A brazil Perelman (1961) sikító, „segítségért kiáltó”, vagy éppen „perlekedő” szaxofon-játékát az amerikai Morris (1955) - zenésztársához képest - viszonylag szolid gitározása lengi körül.
“Two outstanding musicians, one a reedsman, the other a guitarist, a studio. What could possibly happen? The answer is a recording of superlative improvised music.” Így ír a bevezetőben említett honlap az albumról.

Vissza a hírekhez