JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

A fertőrákosi Barlang Színház nyári jazz koncertjei

Az alábbi anyagot a soproni Koppány Karinától kaptam tegnap délután! – A szerk.

barlang23-event-cover.jpg

A tavalyi év sikere után a nyár során háromszor ismét JazzCsütörtökkel várja a műfaj és a borok kedvelőit a Barlangszínház Dohnányi terme. Szeretnének koncertekkel egybekötött találkozásra alkalmat adni a jazz különböző ágainak, helyi és országosan ismert előadóinak június 15-én, majd július 20-án és augusztus 17-én a kőfejtő falai között, mindig 18 órakor.

Az első csütörtökön a helyi zenészekből álló Wine O’Clock zenekar játszik a Barlangszínház Dohnányi termében. Formációjuk egyedisége, hogy a négyszólamú énekhangzást zongora és ütőhangszerek kíséretével prezentálják. Repertoárjukon a jazz standard dalok felejthetetlen dallamai mellett közismert magyar és külföldi slágerek általuk hangszerelt verziói csendülnek fel. A koncerten énekel majd Árva Edina, Király-Horváth Gabriella, Szénási-Szabó Diána és Vida-Veres Imola. A zongoránál Vontszemű Miklós, míg Vida Mihály az ütőhangszerek mögül varázsolja el a közönséget a barlang monumentális falai között.

mr-moodburn.jpg

A második alkalommal a Mr. Moodburn zenekar világa fúziót képez a jazz, a rock és különféle filmzenés ihletettségű műfajok között. Zenéjükben egyszerre találkoznak megkomponált és improvizált elemek, lebilincselő atmoszférák, spontaneitás és őrült szólózások. A zenekar tagjai (Mihalik Ábel – dob, Bubenyák Zoltán – billentyűk, Borbély Mátyás – basszusgitár) már sok neves produkcióban bizonyítottak, de itt kompromisszumok nélkül engedhetik szabadjára kreativitásukat. Minden előadás egy lehetőség ennek megélésére.

czako-virag.jpg

Az augusztusi JazzCsütörtök fellépője a Czakó Virág Quartet. Virág az új generáció egyik ígéretes tehetsége, az utóbbi időben a hagyományos jazz vonalát képviselve szerepelt különböző formációkban. Repertoárja Ella Fitzgerald, Carmen McRae, Diana Krall inspirálta standardeket tartalmaz, kiegészülve latin bossa novákkal, és pár groove-os feldolgozással. Zenésztársai között megtalálhatók a feltörekvő fiatal generáció és az idősebb muzsikusok képviselői is. Közülük ezen az estén Rieger Attila kíséri gitáron, Czakó Péter (Virág édesapja) bőgőzik, Richter Ambrus dobol.

Vissza a hírekhez