JazzMa

Friss Hírek

Hírek

A Budapest Jazz Club őszi-téli tervei

Bóna Lászlóval beszélgetek.

bona-laszlo.jpg

bjc-szines-2014-allo-feheralap.jpg

1) Visszaáll a szokásos őszi-téli-tavaszi menetrend? I mean, ismét 20 órakor kezdődnek a koncertek? Illetve 22 órakor, pénteken és szombaton 22 óra 30 perckor kezdődnek a jam session-ök?

Ahogy a korábbi években, úgy kedden, szerdán és csütörtökön a Jam Session-ök 22.00 órakor, pénteken és szombaton, tehát a mi értelmezésünk szerint vett hétvégéken 22.30-kor kezdődnek. És persze továbbra is ingyenesek!

2) Gondolom, lesznek amerikai világsztárok is?

A New York Jazz Fesztivál keretében október 31-én Benito Gonzalez Jeff Tain Watts dobos legenda kíséretében, november 7-én James Carter Organ Trio-ja, november 13-án Jonathan Kreisberg élvonalbeli jazz-gitáros kvartettje, 14-én pedig a Grammy-díjas Kevin Hays zongorista szólóban látogat el hozzánk.

3) Európai nagy nevekre is számíthatnak a jazz rajongók?

Épp tegnapelőtt este (pénteken) játszott nálunk Polly Gibbons, október 9-én a Lengyel Intézet jóvoltából a legendás Krzysztof Scierański Quartetje és a Leszek Żądło-Joachim Mence Duo kápráztatja el az értő hallgatóságot, október 13-án érkezik Oláh Krisztián mellé, majd másnap a BJC Big Band-et erősíteni Paul Booth a szigetország legkeresettebb szaxofonosa.

4) Speciális rendezvényeitek is lesznek?

A Jazz Szilveszter idén sem marad el, és lesz pár a műfajunkhoz kapcsolódó sajtótájékoztató - Special EFX featuring Chieli Minucci „Twenty Twenty 2” lemezbemutatója szeptember 12-én, majd október 2-án a Szakcsi Lakatos Béla Egyesület megalakulása, és az ezt követő, egyesületi tagokból verbuválódott ad hoc zenekarok koncertje, aztán könyv aukció, és néhány a szokásos stílusunk medréből kilépő produkció is.

5) Jó sok nézőt, teltházas koncerteket kívánok!

Nagyon köszönjük, és szeretettel várjuk a Jazzma.hu olvasóit is!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez