JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Borlai Gergő: láthatóbbá kell tenni a színvonalas magyar jazzt

A magyar jazz fokozott nemzetközi elismeréséhez a fiatal muzsikusoknak tehetségük kibontakoztatása mellett keményebben kell dolgozniuk például állandó és intenzív jelenlétük megalapozásával, virtuális országjárással a közösségi média csatornáin – vallja Borlai Gergő, akit a Magyar Jazz Szövetség októberben felkért a magyar jazz nagykövetének. A világhírű dobossal többek között arról beszélgettünk, hogy miként viszi előadóművészeink hírét a nagyvilágba.

Jazz Grammy Nominees 2024

Az idei jelölés dömping abszolút nyertese a zongorista-énekes Jon Batiste (1986), aki négy nomination-nel a mezőny fölé nőtt!

Három világsztár egy este Veszprémben

2023. november 16-a, csütörtök Veszprém Jazz Fesztivál (16-19.). Egymás után Erik Truffaz, Bill Frisell, és Manu Katché az esemény első napján! Ez még a legnagyobb fesztiválokon is ritka.

Ravazdi parasztszalon – Jazz portrék – 23. rész – Rigó Sándor – 1. rész: Pesti gyermekkorom és a konzi, majd a győri főiskola

Győri barátom, Hartyándi Jenő évtizedek óta sikeresen munkálkodik a környék jazzéletének életben tartásán. Kitartásáért és újabb ötleteiért megemelem előtte nem létező kalapomat! Ebben a sorozatban péntekenként a ravazdi „farmján” felvett beszélgetéseket láthatják-hallhatják! – A szerk.

Hangcunami, Premecz Organ Trio, 91. DzsesSzerda

Tatabányát elöntötte a jazz-funk, jazz-blues hangözön, amelyet a trió tagjai, azaz Premecz Mátyás (Hammond orgona), Zádor Tamás (gitár), és Badics Márk (dob) szabadítottak a közönségre, úgymond „közkívánatra”, miután az említett zenészek nyári boglári koncertjének híre – alpolgármesterünk révén – a tatabányai koncertsorozat szervezőihez is eljutott. Szerencsénkre jazzkedvelő városvezetésünk van, nemcsak helyettese, de a polgármester asszony is rendszeres látogatója a DzsesSzerdáknak.

Zongora szólók a „medley” jegyében

Kedd este a BJC New York Jazz Fesztivál sorozatának harmadik fellépője Kevin Hays zongorista volt. Az előző alkalmakhoz képest jóval alacsonyabb létszámú közönség volt kíváncsi az eseményre, talán a fellépő kisebb ismertsége, talán a szóló zongora produkció ijesztett el többeket.

„Kedvenc énekeseim” - 3. rész: Burján Orsi

Ebben a csütörtökönként jelentkező sorozatban az itthon és külföldön élő magyar jazz énekesnőket kérem, meséljék el, eddig mely énekesek voltak rájuk a legnagyobb hatással.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések