JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

A legjobbak a legjobbak között - Junior Prima díjátadó

A Demján Sándor által alapított Junior Prima már nevében is a minőséget képviseli és a díj évről-évre a legkiválóbb muzsikusokat támogatja. A magyar jazznek óriási elismerés, hogy műfajunk fiataljai folyamatos támogatásban részesülhetnek.

„Kedvenc énekeseim” – 4. rész: Castagno Claudia

Ebben a csütörtökönként jelentkező sorozatban az itthon és külföldön élő magyar jazz énekesnőket kérem, meséljék el, eddig mely énekesek voltak rájuk a legnagyobb hatással.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 67. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be kéthetente egyet.
Hatvanhetedik rész: PETER BRÖTZMANN / SABU TOYOZUMI - TRIANGLE - LIVE AT OHM, 1987.

Magyar Jazz ABC – 400. rész: Fóthy János

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
152 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Fóthy János tartunk.
12 év és 8 hónap alatt eddig 400 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Csapó Krisztián 40. Születésnapi Ünnepi Jazz Koncertje a Budapest Jazz Clubban

November 18-án, szombaton igazi ünnepi hangulat uralkodott a Budapest Jazz Clubban, Csapó Krisztián jazz harsonás egy lenyűgöző koncertet adott 40. születésnapja alkalmából. A zenész egy különleges felállást hozott össze erre az eseményre, amely igazi csemege volt a jazz rajongóinak.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések