JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 402. rész: Földesi Attila

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 153 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Földesi Attilánál tartunk. 12 év és 10 hónap alatt eddig 402 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Földesi Attila

foldesi-attila.jpg

Budapesten született 1986. november 12-én.

6 évesen, édesapja Földesi Csongor irányításával kezdett dobolni, majd a Prim Zeneiskolában Zemplényi László, az Aelia Sabina iskolában Kovács Tibor növendéke volt.

Alkalmanként fellépett az Orient Dixieland Jazz Banddel.

Tanult Berdisz Tamástól, aztán Kőszegi Imre tanítványa volt.

8 éves korától dobolt a Budafok Big Bandben, amelyet abban az időben alakított a harsonás Fajszi Csanád. Részt vett a bigband évente ismétlődő külföldi koncertjein, járt velük Franciaországban, Szicíliában, Horvátországban, Németországban. 2005 májusában a zenekar Tomasz Miklós vezetésével a bulgáriai Várnában volt egy fesztivál vendége.

Földesi Attila a bigband mellett különböző kisegyüttesek tagja.

Játszik a hegedű, cimbalom, basszus, gitár, harmonika, dob összeállítású Patai etnojazz együttesben, a swingzenét játszó Farkas Gábor énekes jazz combójában, a Molnár Endre vezetésével működő jazz-punk együttesben, a „Monyó Project”-ben, a Kapsa Dixieland Bandben  és német népzenét a „Brüders Kapelle”-ben.

Héder Imre szaxofonossal a Térszínház produkciójában, a „Serpent” és a „Senga na Lenga” funky-jazz együttesben is együtt szerepelt.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez