JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Nagy Emma Quintet – exclusive leak night a Papírkutyában

2024. március 4., hétfő 19.00 – Papírkutya Kultúrbisztró, Veszprém.

papirkutya-logo.png

A Nagy Emma Quintet - 2018-as megalakulása óta - ötödik nagylemezének felvételeire készül. A stúdiófelvételek előestéjén kizárólag a veszprémi Papírkutya közönsége hallhatja az anyagot a felvételek előtt.

neq-2024.jpg

Fotó: Kiss Kata Linda

Az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője.

Az idén hatodik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat.

A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó „Set to Face” (2018, szerzői kiadás), és a „Low Frequency oscillator” (2020, Sinistra) után harmadik, „Synced” című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában, a lemez anyaga pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra márciusban, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként is részt vett a munkálatokban) és Fekete-Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei.

Legújabb „Return” című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában:

“Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk.”

A zenekar tagjai:

Nagy Emma - ének

Cseh Péter - gitár

Oláh Krisztián - zongora

Dénes Ábel - bőgő

Klausz Ádám – dob

Belépő a helyszínen váltható 2000 Ft-os áron. 

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez