JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Bartók díj - Az év énekművésze & Művészetek Völgye 2024

Harcsa Veronika ismét örömteli hírekkel jelentkezik! – A szerk.

Nagyon megtisztelő, hogy átvehettem a Bartók Rádió Zenei Díjat az 'Év énekművésze' kategóriában!

harcsa-veronika-a-artok-dijjal.jpg

A díj idén első alkalommal került kiosztásra, és olyanok szerepelnek a további díjazottak között, mint Fischer Iván, Vásáry Tamás, vagy a Modern Art Orchestra. Rendkívül jólesik velük egy lapon emlegetve lenni.
A laudációban szó esett a klasszikus zenészekkel közös kortárs kísérleteimről és az interaktív koncertműsorok megalkotására sarkalló zeneterápia tanulmányaimról is. Az elmúlt húsz évem során sokszor megesett, hogy olyan zenei utakat választottam, amik nem feltétlenül kecsegtettek nagy színpadokkal és széles közönséggel, de hagytam, hogy mindenekelőtt a kíváncsiságom vezessen. Úgy érzem, a Bartók-díj ezeket a döntéseimet igazolja. Hálás vagyok minden zenésztársnak, aki velem járja ezeket az utakat, és mindenkori tanáraimnak, mentoraimnak a támogatásukért!
Boldogság ilyen elismeréssel lelépni most a színpadról, hogy egy teljesen más örömökkel és nehézségekkel tarkított időszak elé nézzek. Köszönöm!

Idén július 19-28. között mindenkit vár a Művészetek Völgye! Bár születendő kisbabám még nagyon pici lesz ahhoz, hogy a helyszínre látogassak, de az udvarom idén is nyitva áll, és évközben nagy szeretettel állítottam össze a koncertműsort. Újdonság, hogy Taliándörögre költözünk, egy csodás zöld udvarba, ahol remélhetőleg hosszútávra rendezkedünk most be. Beköltözik hozzánk a MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is, akik saját pavilonnal és változatos fenntarthatósági workshopokkal készülnek a cianotípia készítéstől a társasjátékig. Természetesen idén is lesz nálam jóga, babaringató, lemezsimogató, kézműves külön kicsiknek és nagyoknak, bónuszként pedig az InDaHouse Egyesület munkájával is megismerkedhettek betekintő foglalkozásukon. A zenei kínálatban a Nagy Emma Quintet, Barabás Lőrinc, Kollár-Klemencz László, Beck@Grecsó, Rutkai Bori, Karaván Família a Makrohang és sok jazz gyöngyszem vár, látogass el idén is az udvaromba!
Böngészd a műsort ITT !

Remek nyarat kívánok szeretettel,
Veronika

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez