JazzMa

Friss Hírek

Kézdy Luca: MORNING AIR2023. május 29.
Beyond2023. május 26.

JazzUp

JazzUp – Molnár Enikő

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Először a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat és fiúkat mutatom be Önöknek. Mai delikvensünk a lassan (április 26.) 19 éves budapesti énekes lány, Molnár Eikő, aki az un. „II. korosztály”-ban (haladók) lett harmadik. Nálam összesítésben második…

molnar-eniko.jpg


1) Volt a családjában előzménye a jazznek? Vagy egyáltalán a zenélésnek...

- Nem, családomban én vagyok az első, aki ezt a pályát választotta, és a műfajt megszerette.


2) Ön hogyan lett énekesnő?

- Egy helyi énekiskolában kezdtem el énekelni 9 éves koromban. Igazán énekesnőnek még nem tartom magam, ahhoz még sokat kell tanulnom.


3) Mikor határozta el, hogy jazzénekesnő lesz?

- A középiskola kiválasztásakor merült fel, hogy mivel szeretnék tovább foglalkozni a zenével. A zene és az éneklés már akkor meghatározó volt az életemben, így jelentkeztem a zeneművészeti szakközépiskolába.


4) Mióta jár az Egressy Béni konziba és ki/kik a tanára/tanárai?

- 2009-től járok az Egressybe. Első énektanárom 3 évig Munkácsi Bea volt, idén pedig Hajós Laurától tanulok. Mind a kettejüket imádom. Az iskolai zenekart Tűzkő Csaba irányítja. Zongorázni Miseta Alexandrától tanulok, de sok remek tanárt felsorolhatnék még.


5) A verseny előtt titkon reménykedett abban, hogy Ön fog nyerni?

- Mivel életem első versenye volt nem is igazán az első díj érdekelt, szerettem volna megmutatkozni és a maximumot nyújtani. A tanári zenekarral élmény volt együtt zenélni.


6) Milyen díjakat kapott? Mert én nem bírtam megjegyezni, olyan sok volt...

- A II. korcsoportban harmadik helyezést értem el, a kupa és az érem mellett különdíjként külföldi fellépést is kaptunk egy páran.


7) És most hogyan tovább? Kapott-e már vasárnap óta felkérést? Egyáltalán, hol fog legközelebb fellépni?

- Idén fogok érettségizni, ez életem első nagy lépcsője és jelentkeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.

Igen, március 25-én a Budapest Jazz Clubban fogunk fellépni versenyzőtársaimmal.


8) Van már saját együttese?

- Még nincs. Remélhetőleg,  hamarosan lesz.

Vissza az összes interjúhoz