JazzMa

Friss Hírek

Opus újranyitó koncert2020. július 03.
Darche, Natalie: Joue2020. július 03.
JazzUp – Kuti Laura2020. július 02.
JazzUp – Dimák Patrik2020. június 25.

Lemezpolc kritika:
E.K. Avenue - E.K. Avenue - Moonbike

E.K. Avenue: E.K. Avenue - Moonbike 2016. március 06., Barcsik Anna

ek-avenue-moonbike.jpg

E.K. Avenue - Moonbike (Magneoton)


6 évvel az első nagylemez megjelenése után (Little Girl, 2010) 2016. február 26-án kiadásra került az E.K. Avenue „Moonbike” című albuma. Most is Kertész Erika énekesnő egyedi stílusú szerzeményeivel és szövegeivel ismerkedhet meg a hallgató, de a „Moonbike” tartalma modernebb hangzást kelt és szélesebb zenei spektrumot ível át.

Frissesség és vidám könnyedség jellemzi számomra a hallottakat. Stílusok bősz vegyítése: a jazz, az R&B-funk jelleg és néhol a drum&bass lüktetése. A változatos számokban erős váltások. A CD-n fantasztikus zenészek alkotnak, öröm hallgatni. A remek hangszerelésért állandó zenekari tagként Szendőfi Péter (dob) felelős, Fender zongorán Rátonyi Róbert, basszusgitárnál Kolta Gergely.

A lemez elkészítésében meglepetésvendégek is részt vettek. Az Egyesült Államokbeli Denver-ben (Colorado) élő szaxofonos, John Gunther, valamint Czibere József ütőhangszeres is színesíti a palettát. Az igényes hangzás pedig a TOM-TOM Records stúdiónak köszönhető. Az éneklés képzett, tiszta és bársonyos, de ennek ellenére néhol kicsit egysíkúnak tartom. Nyilván nagyban dominál egy zenekar hangzásában az énekes hangja és adottságai. Jó, ha minden műfajban érvényesül az egyéniség, de néha a kevesebb több. Ebben az esetben ez olyan, mint amikor egy adott stílushoz nem illik a hangszín. Például az „Unexplainable” című szám refrénje szerintem több dögöt követelt volna meg.

A borítót nem nevezném eredetinek. Nem tudom szándékában állt-e a készítőnek a „retro” hangulat, ami még a kivitelezésben is a ’70-es évek technikai fejlettségi szintjét nyújtja. Már azért érdemes megvenni az albumot, hogy Kertész Erika elvesztett holdjáró biciklijét fellelhessük a belső oldalon.

Összességében tetszett az album. Egy nagyon izgalmas és egyedi anyag található a korongon, ezúton gratulálok, és további sikereket kívánok!


Vissza a lemezhez