JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. október 23.
Ferenc Németh is calling2019. október 19.
JAZZTESZT A BULINEGYEDBEN2019. október 17.
Coltrane, John: Blue World2019. október 16.
GELEM GELEM2019. október 15.
Jazzeste a Fonóban2019. október 14.
Harcsa Veronika is calling2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
SZEZONNYITÓ HAZAI PÁLYÁN2019. október 08.
REMÉNY2019. október 04.
Az év fiatal jazz-zenésze V.2019. szeptember 14.

Lexikon

Albert Zoltán (Zolbert) Született: 1986. január 04. , Budapest, Magyarország Hangszerek: szaxofon, fuvola, vokál Stílusok: smooth jazz Zenekarok: Zolbert, Jambalaya, Tóth Vera Band, Grover Washington Jr. Emlékzenekar

  • Albert Zoltán (Zolbert) Fotó

14 éves korában kezdett zenével foglalkozni, kezdetben a dobolással, aztán nem sokkal később váltott szaxofonra. A fafúvós hangszerek iránti szeretete azóta is töretlen. Tanára a kezdetekben, majd később a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz-szaxofon szakán is Kollmann Gábor volt. Hangszeres játékára nagy hatással voltak a fusion és a smooth jazz emblematikus szaxofonos szólistái, úgy, mint Bob Berg, Joshua Redman, Kirk Whalum, Everette Harp, vagy épp Grover Washington Jr.

Session-zenészként az elmúlt években rengeteg stílusban, több ismert formációban, zenekarban és színházi produkcióban dolgozott.

2013-ban szólókarrierbe kezdett Zolbert művésznéven. Még abban az évben “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett I. Smooth Jazz Dalverseny fődíját.

2014-ben pedig a 90.9 Jazzy Rádió VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta.

Szintén abban az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű, brit The Brand New Heavies előzenekaraként.

2015-ben jelent meg Onecímű debütáló nagylemeze, mely a smooth jazz műfaj őshazájában az Egyesült Államokban a legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel.
2016-ban megalapította saját borfesztiválját a Zolbert Jazz & Wine Fest-et, mely a neszmélyi borvidék kulturális életét építi, teljesen új megközelítést behozva a hazai fesztiváléletbe.

2017-ben jelent meg második albuma az Inside Out”, melyen 12 instrumentális kompozíció mellett, helyet kapott Takács Nikolas-szal közös dala a “Miami Nights” is.

Legújabb, élő koncertlemeze 2018 tavaszán jelent meg.


Célja, hogy a minőségi és populáris jazz irányzat, valamint a fiatal generáció zenészeinek jó hírét vigye hazánkban és külföldön, a smooth jazz nagyköveteként.

Eddigi zenekarok és közreműködések (kronológiai sorrendben):

Sun Workshop (modern rock), Kingston Cruisers (reggae), Seventeen Big Band (jazz swing), Unisex (pop), UP! (pop-funk), Pál Utcai Fiúk (alternatív rock), Garami Funky Staff (pop, funk), Takács Nikolas (pop, soul), Tóth Vera (pop, funk, soul), KriZ and Friends (jazz-funk), Brains (drum'n' bass).

Jelenlegi zenekarok: Zolbert – szoprán-, alt- és tenorszaxofon, fuvola, zeneszerző, producer és zenekarvezető; Tóth Vera Band – alt- és tenorszaxofon, zenekarvezető; Jambalaya – tenor- és baritonszaxofon; KriZ and Friends – tenorszaxofon; Honey Walley Big Band – tenorszaxofon; Grover Washington Jr. Emlékzenekar – szoprán-, tenor- és baritonszaxofon, zenekarvezető.

Egyéb tevékenységek:

Magyar Jazz Szövetség tagja (2007 óta)

Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tagja (2008 óta)

Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének alelnöke (2016 óta)

Eastern Deluxe Productions alapítója és producere (2009 óta)

A JazzMa.hu smooth jazz rovatvezetője (2011 óta)


Vissza a Lexikon nyitó oldalára