JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - augusztus 18.2018. augusztus 19.
RUSZTIKUS SZOMBAT2018. augusztus 13.
Végezetül2018. augusztus 06.
Debrecen – Coda2018. augusztus 06.
Szombat esti bebop2018. augusztus 06.
Szombaton is bor és jazz2018. augusztus 05.
Mindenki másképp csinálja2018. augusztus 04.
DEBRECEN FELÉ, FÉLÚTON 2018. augusztus 04.
Viharos kezdés2018. augusztus 03.
Első nap, utolsó koncert2018. augusztus 03.
BEVÁLTOTT NYEREMÉNY2018. augusztus 03.
EGRI A NÉGYZETEN2018. augusztus 01.
QUINCY JONES 852018. július 23.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Nagyvilág

Nagyvilág - Úti beszámoló Berlinből és Ludwisburgból

Kaptam egy meghívást, hogy játsszak együtt Jermaine Landsberger-rel, Berlin egyik leghíresebb jazzklubjában, az A-Trane-ben (ahová szinte lehetetlen bekerülni) és egy ludwisburgi jazzklubban.

Na, de kezdjük az elején..Jermaine Landsberger (1973) neve nem sokat mond a magyar zenészek számára, pedig kellene. Jermaine Landsberger, kíváló jazz zongorista és ugyanolyan virtuózan játszik Hammond-on is. Többek között Birel Lagrene-nel, a Rosenberg Trio-val és Pat Martino zenekarában is játszik. Barátságunk egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor is Jermaine Landsberger felfigyelt rám a youtube-ra feltöltött videóim alapján.


jermaine-landsberger-roland-balogh1.jpg


Beajánlott a német GLM kiadóhoz, akiknek olyannyira megtetszett a 2010-ben „Twins Effect” címmel megjelent lemezünk, hogy megvették licenszjogát, így 2011 októberétől Németországban, Olaszországban, Svájcban és egész Ázsia területén kapható a CD-nk.Visszatérve a németországi koncertekhez, ez okból hívott ki a GLM kiadó és Jermaine Landsberger, hogy mutassuk be kicsit lemezünk anyagát! Sajnos, most még csak egyedül tudtam menni, de a közeljövőben a komplett Finucci Bros Quartet-et hívják meg egy kisebb turnéra.


a-trane2.jpg


Első koncertünk Berlinben volt, mint már mondtam az A-Trane-ben. A csapat nagyon jó volt, a dobos különösen tetszett, a neve Felix Lehrman. Nagyon komoly technikája van és tele van zenével. A közönség is nagyon profi volt, ha lehet ezt így mondani. Annyira élvezték a koncert minden egyes pillanatát, hogy már az első gitárszólónál szó szerint sikítottak és állva tapsoltak. Nagyon élveztem: Telt ház volt.


roland-a-trane.jpg


Egyébként az A-Trane-ban olyan híres zenészek lépnek fel, mint Pat Metheny, Herbie Hancock. Előző nap például Kurt Rosenwinkel játszott zenekarával.

A következő napon Stuttgartba repültünk, aztán a reptérről Ludwisburgba autóztunk. A ludwisburgi jazzklub is nagyon szimpatikus volt és itt is nagyon nagy neveket láttam a prospektuson, úgyhogy nagyon örültem, hogy az én nevem is az Ő nevük között szerepelt. Itt is ugyanúgy telt ház volt, de furcsállottam, hogy legalább annyi idős ember volt, mint fiatal. De gondolom ez csak nekünk, magyaroknak furcsa. A fergeteges koncert mellett azért is nagyon boldog voltam, mert 11 darab lemez fogyott el a koncert után. Ez fémjelezte, hogy mennyire tetszett a közönségnek a koncertünk.


a-trane-jermaine-roli-quartet.jpg


A következő állomás München lesz. Aztán a 2012-es évet szeretném zenekarommal, a Finucci Bros Quartet-tel végig turnézni új lemezünkkel, mely már a fejünkben megszületett és hamarosan egy olasz lemezkiadó cd korongjain is meg fog jelenni. De erről majd a legközelebbi beszámolómban beszélek.

Vissza az összes cikkhez