JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Háromszólamú taps a Gangesz partjáról – Trilok „Lamantin” Gurtu

A Lamantin Jazz Fesztivál harmadik koncertjére június 25-én a Fő téren felállított sátorban került sor.

015.jpg

Már a kezdéskor totál teltház volt a sátorban


012.jpg


Az első fellépő a szombathelyi zeneművészeti szakközépiskola tanáraiból, volt és jelenlegi diákjaiból álló Konzi Big Band volt.


022.jpg

Mágedli "Hófehérke" Maja és a 11 törpe


Sokszínű műsorukból érdemes kiemelni két fiatal szólistát, Mágedli Maját és Korponay Zsófit. Ők is még a szakközépiskola jazzének szakán tanulnak, de fiatal koruk ellenére érett énekesek.


025.jpg


A polgármesteri köszöntő után a Borbély Műhely lebilincselő koncertje következett.


042.jpg

Borbély Mihály - tárogató, Tálas Áron - zongora, Horváth Balázs - bőgő, Baló István - dob


045.jpg


05.jpg


Ősszel megjelenő lemezük anyagából játszottak, mely magyar szerzők dalainak és kompozícióinak feldolgozásait tartalmazza.


07.jpg


06.jpg


10.jpg


Az estét Trilok Gurtu együttese zárta. (Trilok Gurtu - ütő, vokál;  Frederick Köster - trombita; Tulug Tirpan - zongora;  Jonatan Ihlenfeld Cunado - basszusgitár) Az indiai származású ütős délután a Lamantin Improvizációs Tábor résztvevőinek tartott workshopot, ahol főleg zenei gyökereiről és az aszimmetrikus ritmusokhoz való vonzódásáról beszélt. Gurtu legalább annyira lenyűgözte közönségét este, mint a táborozókat délután. A műsorban saját számok és feldolgozások is szerepeltek, így azt is meghallgathattuk például, hogyan játszott volna Miles Davis egy bollywoodi tánczenekarban.


09.jpg


A címkézhetetlen stílusban játszó kvartett természetesen táplálkozik az indiai tradícióból, de megjelennek elemek egyebek közt az afrikai népek, vagy éppen John Cage zenéjéből is. Gurtu a ráadásban a közönséget is bevonta a muzsikálásba: háromszólamú tapskísérettel csatlakoztunk a zenekarhoz. Az estére feltette a koronát, hogy részesei lehettünk a zenélésnek.


08.jpg

Vissza a hírekhez