JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Extra! Extra! We know about it, extra! - CASTAGNO CLAUDIA RAQUEL szenzációs sikere

A 8. alkalommal megrendezésre kerülő San Remo Junior nemzetközi énekversenyen a 14 éves Castagno Claudia Raquel fogja képviselni Magyarországot május elején!

Claudia Kőbányán a Harmat Általános iskola 8. osztályos tanulója. Az egykori sikeres pop énekesnő és szaxofonos Marcellina már kicsi kora óta ismeri és követi a kislány zenei tevékenységét. Elhatározta, hogy támogatni szeretné a fiatal tehetséget. Legutolsó felvétele olyan nagy hatással volt az énekesnőre, hogy  benevezte erre a fesztiválra, ahol is a szervezők, és egy szakmai zsűri kiválasztotta Claudiát. Jazzének kategóriában fog május 3-án több ország fiatal tehetségével versenybe szállni. A megmérettetés a híres Ariston Színházban (Teatro Ariston) lesz, és Claudiát, mint a többi versenyzőt is a San Remo-i Szimfonikus Zenekar fogja kísérni. Arthur Hamilton dalát, a „Cry Me a River”-t fogja előadni, melynek a zenei hangszerelését a kiváló zenész Hárs Viktor készítette el. A versenyre Claudiát mentora, Marcellina fogja elkísérni!


castagno-claudia-raquel.jpg


Castagno Claudia Raquel 2002 októberében született Budapesten, és hogy vérében zene folyik, le sem tagadhatja. Édesapja Castagno Luis Eduardo argentin származású énekes-gitáros előadóművész, édesanyja pedig Garai Glória artista-előadóművész Dr. Garay Attila lánya. Tehát a nagypapa a hajdani népszerű Weiner Leó- (1995) és Szabó Gábor-díjas (1996) jazz zongorista-énekes.

Claudia pici kora óta aktívan részt vesz szülei művészi életében. 2007-ben Brunner Zsolt DJ figyelt fel legelőször csilingelő hangjára, és gyermeklemezt készített Claudiának (a "Csicsi" –Pimpinkin, jelenleg 13milliós youtube nézettséggel rendelkező dal), melyet 2008-ban az EMI lemezkiadó cég adott ki és olyan sikeres lett, hogy 2009-ben Fonogram-díjra is jelölték.

Claudia már 8 éve tanul zongorázni és 4 éve pedig énekelni. Most a Rajkó Tálentum alapfokú művészeti iskola növendéke, ahol Novák Éva tanárnőtől (Balogh Roland felesége) tanul énekelni, és ebben az évben sikeresen felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti konzervatórium Jazz-ének szakára, ahol szeptemberben kezdi majd el az új tanévet.

Több énekverseny győztese, például a ceglédi Gigasztár 2015, Orchidea 2015, kerületi népdaléneklési versenyek stb. Olyan neves művészekkel állt már egy színpadon, mint Falusi Mariann, Horgas Eszter, Class Jazz Band.


castagno-claudia-raquel-2.jpg


Kedvenc zenei stílusa a jazz, mert nagypapája zenéje rendkívül nagy hatással van rá, de mivel félig argentín származású, a latin zene is a szíve csücske.

Vissza a hírekhez