JazzMa

Friss Hírek

Sweet Thursday2024. május 02.
Névnaposok – Zsigmond2024. május 02.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Jazz Mecénás Díj 2018 – javaslatok

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége 2015-ben megalapította a Jazz Mecénás Díjat.

mjszlogo.jpg


A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

A Szabályzat értelmében a díj adományozását a Magyar Jazz Szövetség részére küldött írásos előterjesztéssel, részletes indoklással kezdeményezhetik a Magyar Jazz Szövetség tagjai. A díj adományozásáról a Vezetőség soron következő ülésén dönt.

Ennek értelmében kérjük, hogy esetleges javaslataikat - részletes indoklással - legkésőbb március 10-éig juttassák el nekünk írásban.

A díjat

2015-ben Nagyné Varga Melinda, Kleinheincz Gábor és Szabó Tamás,

2016-ban pedig Csíder Károly és Gőz László,

2017-ben Halász Iván, Peti Aranka és Dr. Tímár Péter kapta.


A díjak átadására - a Magyar Jazz Szövetség többi szakmai díjával együtt - ünnepélyes keretek között 2018. április 6-án, a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.


Vissza a hírekhez