JazzMa

Friss Hírek

JANIS IN JAZZ2018. május 16.
Egy amerikai az Opus-ban2018. május 13.
Ágoston Béla: Summaya2018. május 10.
Wollny, Michael: Oslo2018. május 09.
Duni, Elina: Partir2018. május 08.
XI. BODAJKI JAZZ TÁBOR2018. április 15.

Hírek

Stefano Bollani, Ziegelhofbrauerei, Liestal, Svájc (2018. április 21.)

Stefano Bollani (zongora, Fender Rhodes, ének), Daniele Sepe (szaxofon, ének, sztorik mesélése tört angolsággal), Nico Gori (klarinét), Bernardo Guerra (dobok) volt a banda felállása. A baseli évi rendes jazzfesztivál ("Off/Beat') részeként léptek fel ebben a kissé lepukkadt koncerthelyiségben, Basel egyik kertvárosában.

Stefano hatalmas lendülettel és energiával vezette a zenekart, amely az új lemez, a "Napoli Trip" anyagát játszotta. Sok humorral, hihetetlen virtuozitással, nagyon emberien játszottak. Kicsit csodálkozom, hogy a JazzMa "lapjain" eddig Bollani nem szerepelt.

(És akkor szerinted Csaba ezek mik?

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/bollani-stefano/mediterraneo/kritika/bollani-stefano-mediterraneo

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/bollani-stefano/sheik-yer-zappa/kritika/bollani-stefano-sheik-yer-zappa

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/bollani-stefano/joy-in-spite-of-everything/kritika/bollani-stefano-joy-in-spite-of-everything

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/bollani-stefano/o-que-sera/kritika/bollani-stefano-o-que-sera - A szerk.)

Pedig majd' húsz éves karrierje során remek lemezek tucatjait jelentette meg az ECM, ACT és sok más lemezcégnél. Nekem az újabbak közül a Chick Corea duólemeze (Orvieto) és a "Joy in Spite of Everything" (Stefano, és Bill Frisell, Mark Turner, Jesper Bodilsen, Morten Lund) a kedvenceim. Képek.


sb1.jpg


sb2.jpg


sb3.jpg


sb4.jpg


sb5.jpg


sb6.jpg


sb7.jpg


sb8.jpg


Vissza a hírekhez