JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Virtuóz könnyedség - Kenny Barron szóló koncert Bécsben

2018. április 24-e, Wiener Konzerthaus. Az idén júniusban 75 éves zongorista jubileumi előadása - (majdnem) teltházzal. A nagyon szimpatikus amerikai muzsikus egykoron Dizzy Gillespie és Stan Getz zenekarában játszott, sikeres felvételeket készített Ron Carter-rel, Charlie Haden-nel, Regina Carter-rel és Dave Holland-del - többek között. Pályafutása során sok évtizedes tapasztalatra és kiemelkedő technikai tudásra tett szert. Most szólóban hallhattuk.

image1.jpg


image2.jpg


A műsorban standard-ek (Duke Ellington, Billy Strayhorn, Thelonious Monk) és saját kompozíciók hangzottak el - felváltva. Számomra - utóbbiak közül - a "Sunshower" és a "Rain" (volt ezen az esten is) a legkedvesebb. Aztán a "The Very Thought of You", Ray Noble alkotása a folytatás. Barron jellegzetes, "gondolkodó", de lélekkel teli játéka a mai jazz-zongorázás egyik csúcspontja - nekem ezt (is) jelentette bécsi fellépése. 


image3.jpg


image4.jpg


image5.JPG


Standing ovation - még két ráadás (köztük egy nagyszerű blues). Egy és háromnegyed óra (!) összesen - kiváló erőben van a 75 esztendős művész!


image6.jpg


Sőt: a koncert után még mosolyogva, kedvesen dedikálta legújabb, 2018-as CD-jét!


image9.jpg


image10.jpg


Vissza a hírekhez