JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Exkluzív Interjú Wagner Lászlóval, a Gödi Jazz Napok főszervezőjével

Lacival 2011 tavaszán ismerkedtem meg, az akkor még a Múzeum utcában működő Budapest Jazz Clubban. Ha jól emlékszem, Deseő Csaba mutatott be neki.

wagner-laci-dresch-misi.jpg


1) Az idei már hányadik Gödi Jazz Napok lesz a sorban?

2003-tól minden évben meghívtam jazz együtteseket különböző rendezvényeimre (Piarista Juniális; Gödi Juniális; Gödi Jazz Minifesztivál), Gödi Jazz Napok keretei között talán 2012 óta lépnek föl évről évre -támogatóinknak köszönhetően- az ország legkiválóbb együttesei, zenészei közül szép számban itt nálunk.


2) A mostani mikor kezdődik és hány alkalom lesz?

Május 25-én a Dresch Quartet játszik a Belga Sörházban, Misiék már 2008 óta visszatérő vendégeink, nem volt olyan év, hogy őket ne hallgathattuk volna meg városunkban.


3) Az idén is az évek óta bejáratott helyen lesznek a koncertek?

Igen, ahogy említettem, az első napunk a Belga Sörházban lesz, és így folytatódik a sorozat június 1-jén és 8-án. Június 22-én egy különleges zenei együttlét tanúi lehetünk a Tó Bisztróban. Belépés családostul cím alatt indítottam 15 éve egy szabadidősport és kulturális mozgalmat Gödön, így alakult ki pár éve, hogy a klasszikus zenei és jazz rendezvényekre is meghívok családokat, házaspárokat, testvéreket. Ezen a napon a Karosi Juli-Varga Bendegúz és a Rohmann Ditta-Fassang László házaspár zenél együtt, 5. tagja a „családi” formációnak az általam igen nagyra értékelt Váczi Dani lesz.


4) Szokás szerint a visszatérő zenekarokból állt össze a program, vagy lesznek "újfiúk" is?

Dresch Misiék mellett a Syrius Legacy is már negyedszer jön el hozzánk 2015 óta -én a legendás Syrius, a Rákfogó és Szabados György koncertjein ismerkedtem meg a jazz műfajjal a 70-es évek elején-, úgy érzem, tartozom a velem egykorú Syrius–rajongóknak, hogy együtt nosztalgiázzunk egy kicsit. De most aztán többen is lesznek, akik még nem szerepeltek Gödön, olyan fantasztikus zenészekre gondolok, mint Berkes Balázs, Juhász Gábor, Gyárfás István, Sárik Péter. Aztán a másik családi koncert föllépői: Oláh Kálmán, Oláh Krisztián, Oláh Kálmán Jr., Egri János, Egri János Jr. Mind a négy nap egyedi hangulatot ígér, azt hiszem, nagyon sokan várjuk már a kezdőnapot.


5) Aki nem autóval megy Budapestről, az hogyan juthat el hozzátok?

A Nyugati pályaudvarról óra 15-kor és 45-kor indul vonat, a 7. megálló Alsógöd, kb. ½ óra a menetidő. Az állomásról a 2-es útra, a Pesti útra kell kisétálni, és Vác felé indulva 6-8 perc gyaloglással lehet eljutni a Belga Sörházhoz. A Tó Bisztró egy vonalban van nagyjából a Belgával, a Dunához közel, a Feneketlen-tónál. Ez is kb. 8 perc gyalog.

Érdemes asztalt foglalni, mert pár éve mindig telt ház van!

A Belga száma: 20-514-8553, a Tó Bisztró száma: 27-635-392.


6) Sok sikert, és esőmentes koncerteket kívánok!

Köszönöm a jókívánságokat!


godijazznapok2018.jpg

Vissza a hírekhez