JazzMa

Friss Hírek

Friday on My Mind2024. május 03.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

A CSÜTÖRTÖKI HÁZIGAZDA

A Főnök születésnapja mindig különleges eseménynek számított a vendéglátás történetében. Ez a szép hagyomány az oldalunkon is bemutatott, nemrég megnyílt Rustic Jazz Bar legutóbbi duó estjén is folytatódott. A jazz és mindenféle gyanús, népszerűtlennek bélyegzett, előítélt zenék művelőinek a hétköznapokon is megjelenést biztosító helyeken edződött Gyurma néven ismerté vált Újhelyi György születésnapja sem maradt kellemes meglepetés nélkül, erről legfőképp a csütörtöki nap házigazdája, Balázs Józsi és duó társa, Pecek Lakatos Krisztián gondoskodott.

01.jpg

A negyvenedik születésnapjára nagyszabású koncertre készülő zongoristánk ugyanis erre a csütörtöki napra meglepetés vendéget hívott, Komjáti Áront. A Jazzma olvasótáborának gondolom nem kell bemutatni a sok formáció mellett leginkább a BEG és a MAO zenekarban ismertté vált gitárosunkat. Abban is biztos vagyok, hogy a mozaik szavak jelentését is mindenki érti ezen a fórumon, mint ahogy a két házigazda, Józsi és Krisztián eddigi munkásságát sem kell különösebben ecsetelnem. A csütörtöki nap gyönyörűségét nekem az hozta, hogy a Főnökön, rajtam és talán még kábé öt vendégen kívül a kutya sem tudta, hogy itt most nemzetközi viszonylatban is komolyan jegyzett muzsikusok játszanak. A terem pedig szépen megtelt, lehettünk tán több tucatnyian, és a pontosság kedvéért megjegyzem, két abszolút muzikális kutya is volt közöttünk. Kérem, görgessenek tovább, elmeállapotomat ne elhamarkodva ítéljék meg! Nem annak örültem, hogy a többség nem ismeri remek muzsikusainkat, sem a jazzt igazából. Erről amúgy sem a többség tehet. A gyönyör oka a többé-kevésbé szűz fülek, a jó zenére nyitott, az igaz zenét boldogan befogadó hallgatóság szívből jövő tapsa volt. Nem sznob, őszinte tetszésnyilvánítások voltak. A kulturált, azt igénylő és arra nyitott, ezzel a zenével nem napi szinten találkozó emberek reakciói. A mellém kerülő, tini lányát is lehozó fiatal apuka megjegyezte, nézni is jó őket. Igen, igaza volt, a mély átéléssel játszott zene öröme látható. Józsi és ezúttal két társa, Krisztián és Áron, mindent beleadott. Igazi örömzenét játszottak, azt a bizonyos „Blue Note” fémjelezte jazzt, ami itt csütörtökön, a Kertész utca 39. szám alatti Rustic Jazz Bar vendégei között osztatlan sikert aratott. Ne feledjék, szombaton Reggie Jonas Jr. és Pluto, hétfőn pedig Egri János és Egri Jr. koncertjein is baráti közegben érhetik önöket hasonlóan pozitív sugárzások, addig is, Gyurmának boldog születésnapot és további kitartó munkát kívánva, Béke, Szerelem és Jazz!

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

A blokkok közti szünetekben a negyedik X felé tartó Balázs Józsit a szerdai születésnapi BJC koncertről, az előző 39 évről, és a közeli jövőről is faggattam, az interjút rövidesen olvashatják.

Vissza a hírekhez