JazzMa

Friss Hírek

Csordás Gábor: Swansong2019. július 16.
Masecki, Marcin: Ragtime2019. július 15.
Dés László: Capricci2019. július 10.
Játék – 2019 július2019. július 07.

Hírek

1 hét múlva JAZZ és ÉRD

Már csak 7 nap és elkezdődik az Érdi Jazz Fesztivál, szeptember 4-én. A Szepes Gyula Művelődési Házban kedden, 18 órakor két művészeti ág találkozásával, a zeneművészet és az irodalom esttel indul 18 órakor a jazzfesztivált idén is. Két neves művész kommunikációját, improvizációját hallhatjuk a két művészeti ág jeles képviselőitől, a Liszt-díjas gitárművésztől, László Attilától és az író, költő Háy Jánostól.

Következő koncert a Zenei könyvtárban lesz csütörtökön, ahol a Czirják Trió idén megjelent lemezéről is játszanak saját műveket.

Péntektől kiköltözik a fesztivál a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe. Elsőként 7 órakor Hajdu Klára Quartetje fog zenélni, akiknek vendége a nagyszerű trombitás, Fekete-Kovács Kornél lesz. Saját lemezükről hallhatunk dalokat, valamint Klára és Oláh Krisztián duó lemezéről is.

Szombaton ismét egy újabb stílust mutatunk be a nézőknek, mégpedig idén a smooth jazzt, ami szívet-fület melengető dallamokból áll. 7 órakor kezdődik a Kiss Attila Quartet és vendégük Zolbert koncertje. Saját számokkal érkeznek, mind Kiss Attila régi és most készülő jazz mellett funky, latin zenéket megszólaltató lemezéről, mind Zolbert idén megjelent lemezéről előadnak jó sok harmóniában dúskáló zenét.

Vasárnap idén is két zenekar lép színpadra.

Először 17.30-kor egy támogató segítségével létrejött, és Érden debütáló egyetemistákból álló zenekar játszik. Ők mind a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelkedően tehetséges tanulói vagy az idén végzett tanulói: Varga Tivadar zongorán,  Oláh Kálmán, Jr. szaxofonon, Csík Dániel basszusgitáron, Márkosi András dobon fog játszani, és a standard-ek mellett, saját szerzeményeiket is eljátsszák.

19 órakor pedig jön a finálé, a Balázs Elemér Group bemutatja Érden új lemezét, a „Sounds of Diversity”-t, de emellett fog játszani a jól ismert zenekar néhány számot a régi dalokból is.

Tehát szeptember 4-9. között Érden szólni fog a jazz. Minden program ingyenes.

http://erdijazzfesztival.hu/

jazz-szoro-2018-hayjanossal.jpg

Vissza a hírekhez