JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Karosi Júlia lemezbemutató koncertje

George Gershwin születésének szeptember 26-i, 120. évfordulójára jelenik meg Karosi Júlia legújabb albuma, amelyen a népszerű, jól ismert dalok új, modern, különleges hangzásvilágban hallhatók a fiatal jazz énekesnő előadásában.

2018. szeptember 21-én 19 órakor kezdődik a Magyar Rádió Márványtermében, ahol – mint a lemezen – a Karosi Júlia Quartet és az RTQ vonósnégyes zenészei játszanak.
“Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam.” – vallja Karosi Júlia énekesnő, Love Is Here to Stay - Live at the Liszt Academy címmel állította össze Gershwin-estjét.

 A 2018. szeptember 21-ére megjelenő lemezen a legismertebb Gershwin-dallamok mellett (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) helyet kaptak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…), illetve még magyar szöveggel fölcsendülő dalt is hallhatunk. Így akik jól ismerik az eredeti Gershwin-dalokat, azok számára is tartogat bőven meglepetést az album és a 21-i lemezbemutató koncert.


Karosi Júlia Quartet:
Karosi Júlia – ének
Tálas Áron – zongora
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Varga Bendegúz – dob

az RTQ vonósnégyes tagjai:
Bujtor Balázs – hegedű
Kovács Erika – hegedű
Hundt Boglárka – brácsa
Gál Béla – cselló

Vissza a hírekhez