JazzMa

Friss Hírek

First of May2024. május 01.
Wednesday Night Drink2024. május 01.
Névnaposok – Fülöp2024. május 01.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Exkluzív interjú Dr. Lakatos Ágnessel

Lakatos Ági több mint két évtizede oktatja az énekes palántákat. Most viszont saját karrierje érdekében tett egy döntő lépést!

lakatos-agnes-standard-zone.jpg


1) Innentől szólíthatlak jazz doktornőnek?
Nem. Inkább az Ági néni...


2) Félre téve a tréfát, hogy és mikor jutott eszedbe, hogy megszerzed a doktori fokozatot?
Azoknak kötelező, akik az egyetemi ranglétrán feljebb szeretnének kerülni. De ettől függetlenül nekem -minden nehézségei ellenére- ez egy izgalmas, roppant tanulságos és hasznos kutatómunka volt.


3) Mi volt a doktori disszertációd címe?
A jazz éneklés intonációs és hangképzési sajátosságainak vizsgálata az afroamerikai népzenétől napjainkig


4) A múlt héten kellett énekelned, ahol a család másik jazz doktora, a férjed kísért bőgőn. Kik ültek a vizsgabizottságban?
A kísérő zenekarban a férjem mellett Pozsár Máté zongorán és Pusztai Gábor ütőhangszereken játszott. Nagy volt az összhang közöttünk zeneileg, olyannyira, hogy felmerült a további együttműködés gondolata is, remélem, hogy meg is fog valósulni. Ezen a fórumon is köszönöm nekik a közreműködést, mert hozzájárultak a koncertre kapott magas pontszámhoz!
Dr. Halmai Katalin és Dr. Fazekas Gergely volt az opponensem, Dr. Pap János a témavezetőm, valamint Dr. Binder Károly a programvezetőm.


5) Ezen a héten szerdán pedig következett a szóbeli. Ez hol történt? Egyáltalán miket kérdeztek Tőled?
A szóbeli a Zeneakadémia főépületének X. termében volt, az opponensi bírálatokra elmondtam a válaszaimat, melyeket elfogadtak.


6) Attól még, hogy jazz doktor lettél, gondolom tanítasz továbbra is a Bartók konziban és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékén is?
Igen, folytatom, amíg még bírom energiával, de kicsit szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a koncertekre, jó lenne többet énekelni a színpadon, lemezt kiadni, a kutatói munka mellett nem volt erre sok időm. Rengeteg új darab, zenei ötlet vár arra -egyenlőre még csak a fiókban-, hogy  egy új zenei formáció létrehozásával a közönség előtt is bemutassuk.


7) Gratulálok!
Nagyon köszönöm.

Vissza a hírekhez