JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. augusztus 20.
MESTERHÁRMAS2019. augusztus 18.
Borbély Mihály: Grenadilla2019. augusztus 15.
Stég színpad, 4. nap2019. augusztus 05.
Minden jó, ha jó a vége2019. augusztus 05.
Szombat a Stégen2019. augusztus 04.
Küzdelem az elemekkel2019. augusztus 04.
Szaxofon reflektorfényben2019. augusztus 04.
A szaxofon mesterei 2019. augusztus 03.
„Játszani is engedd..”2019. augusztus 02.

Hírek

Exkluzív interjú Dr. Lakatos Ágnessel

Lakatos Ági több mint két évtizede oktatja az énekes palántákat. Most viszont saját karrierje érdekében tett egy döntő lépést!

lakatos-agnes-standard-zone.jpg


1) Innentől szólíthatlak jazz doktornőnek?
Nem. Inkább az Ági néni...


2) Félre téve a tréfát, hogy és mikor jutott eszedbe, hogy megszerzed a doktori fokozatot?
Azoknak kötelező, akik az egyetemi ranglétrán feljebb szeretnének kerülni. De ettől függetlenül nekem -minden nehézségei ellenére- ez egy izgalmas, roppant tanulságos és hasznos kutatómunka volt.


3) Mi volt a doktori disszertációd címe?
A jazz éneklés intonációs és hangképzési sajátosságainak vizsgálata az afroamerikai népzenétől napjainkig


4) A múlt héten kellett énekelned, ahol a család másik jazz doktora, a férjed kísért bőgőn. Kik ültek a vizsgabizottságban?
A kísérő zenekarban a férjem mellett Pozsár Máté zongorán és Pusztai Gábor ütőhangszereken játszott. Nagy volt az összhang közöttünk zeneileg, olyannyira, hogy felmerült a további együttműködés gondolata is, remélem, hogy meg is fog valósulni. Ezen a fórumon is köszönöm nekik a közreműködést, mert hozzájárultak a koncertre kapott magas pontszámhoz!
Dr. Halmai Katalin és Dr. Fazekas Gergely volt az opponensem, Dr. Pap János a témavezetőm, valamint Dr. Binder Károly a programvezetőm.


5) Ezen a héten szerdán pedig következett a szóbeli. Ez hol történt? Egyáltalán miket kérdeztek Tőled?
A szóbeli a Zeneakadémia főépületének X. termében volt, az opponensi bírálatokra elmondtam a válaszaimat, melyeket elfogadtak.


6) Attól még, hogy jazz doktor lettél, gondolom tanítasz továbbra is a Bartók konziban és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékén is?
Igen, folytatom, amíg még bírom energiával, de kicsit szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a koncertekre, jó lenne többet énekelni a színpadon, lemezt kiadni, a kutatói munka mellett nem volt erre sok időm. Rengeteg új darab, zenei ötlet vár arra -egyenlőre még csak a fiókban-, hogy  egy új zenei formáció létrehozásával a közönség előtt is bemutassuk.


7) Gratulálok!
Nagyon köszönöm.

Vissza a hírekhez