JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mini-interjú Gyárfás Péterrel

Gyárfás „Gyafi” István kisebbik fia, Péter nyári szünetét itthon tölti.

peti.jpg


1) Ha jól emlékszem még, akkor a Bartók konzi végzős évfolyamának diploma koncertjén láttam utoljára játszani. Mikor is volt az?

Az bizony 4 éve volt már, elképesztő hogy repül az idő… Azóta 3 évet a Grazi Egyetemen, és a múlt évet Helsinkiben a Sibelius Akadémián töltöttem.


2) És Grazban ki a zongora tanára?

Olaf Polziehn-nek hjvják a grazi mesterem. Ő egy német származású világszínvonalú zongorista, nagyon sokat köszönhetek neki.


3) Amikor hazajön nyári szünetre, akkor mit csinál? Vannak fellépései?

Az igazat megvallva, ki szoktam magam pihenni leginkább a vizsgák, és az egész évi hajtás után, de most, hogy Helsinkiben megismerhettem pár rendkívüli zenészt, úgy döntöttem, hogy belevágok egy nagy projektbe, és felveszek egy lemezt. Továbbá, Bencze Alma alapított egy zenekart, Richter Ambrus dobol, Miskolczi Marci bőgőzik, és én leszek a zongorista, szóval ezzel a projekttel is lesznek koncertek a jövőben!


4) A múlt héten találkoztam magával Debrecenben, és mesélte, készülőben van az első lemeze. Mikor jelenik meg, és kik játszanak rajta?

Egy héttel ezelőtt mentem ki Finnországba stúdiózni, meg koncertezni a quartet-emmel, aminek a tagjai: egy amerikai származású bőgős, Nate Francis, a finn szaxofonos Sami Leponiemi, és egy úgyszint finn dobos, Aleksi Heinola. A lemez most még csak abban a fázisban van, hogy megvannak a nyers audiofájlok, mixelésre, masteringra várva. Továbbá, lemezkiadót is hamarosan elkezdek keresni.


5) Mikor megy vissza Grazba?

Grazban most fog kezdődni az utolsó félévem októberben, a terv szerint februárban fogok végezni.


6) Addig jó nyaralást!

Köszönöm, viszont kívánom Robi bácsinak!


Vissza a hírekhez