JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

BEG SZEZONNYITÓ

Ez a nyár nem volt túl eseménydús a Balázs Elemér Group számára, de a zenekar tagjainak viszont annál inkább. Valamennyien elismert, és keresett zenészek, így különböző formációkban játszottak fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, amelyek többségéről ezen az oldalon is beszámoltunk. Az ősz beköszöntével azonban egyre többször találkozhatunk a zenekarral, a fővárosi szezonnyitány ebben az évben is a Budapest Jazz Clubban indult, ahol a nagyszerű szerdai koncert után, újra havonta lépnek majd föl.

01-42.jpg


A naptári ősz kezdetén a BJC koncertek kezdete is a nyári félkilences kezdésről visszaállt az este 8-asra, az újra feltámadt kánikulában azonban párak szívében még mindig nyár volt, de ők is megtalálták helyüket az első szám közepén, az oázisnak számító légkondicionált nézőtéren. Lemaradtak azonban Balázs Elemér beköszöntőjéről, amelyben elmondta, Pecek Lakatos Krisztián helyett ezen a koncerten a zenekarban öt évet eltöltött Glaser Péter játszik, aki hangmérnökként is közreműködött több BEG lemez felvételén. Barátságban váltak el annak idején, és az idén márciusban saját lemezzel jelentkező Péter első hívó szóra vállalta a beugrást. Mint megtudtuk, aznap volt Krisztián édesapjának temetése. Elemér az egész koncertet az ő emlékének ajánlotta.


02-42.jpg


Elsőként a BEG első, 2002-es „Around the World” lemezéről Juhász Gábor szerzeménye, a „Spirit”, majd a Balázs József-Balázs Elemér komponálta címadó is elhangzott. A Balázs József írta „Together Alone” következett a 2003-ban Charlie Mariano közreműködésével készült „Our Worlds Beyond” albumról, és az első rész lezárásaként újra az elsőként megjelent lemezükről játszották a Balázs testvérpár „Expectation” című számát.


03-39.jpg


04-41.jpg


05-39.jpg


06-39.jpg


07-39.jpg


08-38.jpg


09-35.jpg


A második részt Elemér és Józsi édesanyjuk emlékére írt, a 2009-ben megjelent „Memories” lemezen található, reneszánsz dallamokat rejtő „Road to Light” nyitotta. A BEG második nagy korszakát záró „Memories” után újból az „Our Worlds Beyond” lemezről került be két dal Balázs Elemértől, a „Sweet and Bitter” és a „Dance with the Wind”, de közben egy Balázs József szerzemény, az „After the Storm” is a repertoárba került, a 2004-ben kiadott „Refracting Sounds” albumról. Jött a ráadás, és a „Szeretőm a táncba”, egy csodálatos népdalfeldolgozás zárta az estét.


10-31.jpg


11-28.jpg


12-26.jpg


13-23.jpg


14-23.jpg


15-17.jpg


16-13.jpg


A különböző formációkban eltelt nyár után, érezhetően az újra együtt játszás öröme töltötte fel a zenekar minden egyes tagját. Örültek egymásnak, és örömmel játszották a zenét, amely az övék, és amelyet szeretnek. A színpadról „lejött”, ez nem egy régi számokból random válogatott, „odatett” koncert, itt az ismert darabokból új zene született. Balázs Elemér, Balázs József, Horváth Cintia, Szakonyi Milán, Komjáti Áron, Czibere József, és a zenekarba erre a koncertre visszatért Glaser Péter a megérdemelt vastaps közepette hagyta el a színpadot.


17-11.jpg


Vissza a hírekhez