JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Hétfő esti jam a BJC-ben

Szerencsésnek tartom magam, az elmúlt néhány hónapban sok zenei eseményen jelen voltam, és a következő időszakban is hasonlóan aktív akarok lenni. Legutóbb a Budapest Jazz Clubban jártam, ahol Sárosi Áron és a Blue Flamingos zenekar tartott jam session-t.

Áront még nem ismertem személyesen korábban, a flamingók tagjaival azonban már zenélni is volt lehetőségem néhányszor a múltban. Az együttesben játszik Török Bettina basszusgitáron, Veréb Patrik gitáron, Papp Márton szaxofonon és Stanfel Péter dobon. Ilyen felállásban nemrég a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén szerepeltek, de egyre több saját koncertjük is van már.

Áron a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén tanul, ahol elsősorban a nagybőgő a hangszere. Saját zenekarával, a Perpetuum-mal egyébként nemrég még Hollandiában jártak, jól tesszük, ha megjegyezzük ezt a nevet.

Az este elején az ő formációjukat hallhattuk. Egyértelmű volt a tagok között a kommunikáció, akadt néhány igen jól sikerült improvizáció és megoldás. Rutinosan, kellemesen haladtak keresztül a dalokon, melyek az ismert örökzöldekből álltak (Blue Monk, Have You Met Miss Jones stb.). Az első négy elhangzott dal után basszusgitáron Bettinát Áron váltotta. Röviden bemutatta a zenekart és ismertette az est további részét, de nem húzta el hosszúra a beszédet, helyette átengedte a zenének a terepet. A színvonal természetesen nem változott, persze a két zenész játékában, megszólalásában volt eltérés.

A zenészek hamarosan tartottak egy szünetet és emlékeztették a közönség soraiban ülő kollégáikat, hogy ezután várnak mindenkit közös zenélésre. Természetesen akadt jelentkező és pár pillanat átállás után mindenkinek jutott néhány lehetőség az örökzöldek végtelen sorából.

Főleg az este elején szinte minden asztal és szék foglalt volt, akadt közönsége a fiatal, tehetséges zenészeknek. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az ilyen jellegű megmérettetés azoknak az előadóknak, zenekaroknak, akik még a pályájuk elején járnak. Teret kell, hogy kapjanak a különböző színpadokon, mert rengetegen vannak, akik nagyon sok munkát beletesznek a zenei tudásukba, felkészültségükbe. Viszont cserébe nekik pedig élni kell a lehetőséggel és minél többször ott állni a tűz közelében. Ilyen gondolatok közepette elmondhatom, hogy ez egy igen jól sikerült este volt.


img-20200113-223325.jpg


img-20200113-223447.jpg


img-20200113-224935.jpg


img-20200113-225643.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez