JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Elmaradt, elmaradó, vagy más időpontra kerülő fesztiválok – Mészáros Zoltán (Veszprém)

Zolit 2004 óta ismerem, mikor is me and my lovely wife Gabriella az év májusában elhoztuk Magyarországra először Bobby McFerrin-t!

meszaros-zoltan.jpg


1) Az idei már hányadik fesztivál lett volna?

2) Az idén mikor lett volna a fesztiválotok?

3) Hány napig tartott volna, és hány jazz zenekar lépett volna fel?

4) Nem gondolkodtok azon, hogy a nyár végére, vagy őszre halasztjátok a fesztivált?


Az idei VeszprémFest a 17-ik lett volna a sorban, július 14-e és 18-a között terveztük a fesztivált, ami a nagyszínapdot illeti.

A VeszprémFest keretében immár 9 éve kerül megrendezésre a belvárosban, az Óváros Téren felépített borfaluban a Rozé Rizling Jazz Napok, ahol nagyjából a fellépő zenekarok fele valóban a Jazz műfaji körébe tartozik, a másik fele a jazz-zel határos műfajok képviselőiből (swing, blues, stb…) áll.

Amúgy az elmaradt fesztivál fellépői között volt a New York-i Postmodern Jukebox zenekar, akik ugyan szintén nem számítanak klasszikus jazz zenekarnak, de a zenéjükben a jazz, a swing, és sok alműfaj nagy hatással van és tetten érhető.

Gondolkodtunk mi is nyilván az esetleges halasztáson, de nem csak az a probléma, hogy a nemzetközi sztárjaink egész egyszerűen nem jönnek be Európába, hanem az is, hogy amúgy ők egy európai turné keretében jöttek volna, és ezekenek az állomásai, a német, az angol, a francia, az olasz, a spanyol, az észak-európai fesztiválok már korábban összedőltek, így a turnékat sorra mondták le a fellépők, ezek újraszervezése ilyen rövid időn belül, ekkora kockázatokkal egyszerűen nem reális. Épp elég, ha 2021 nyarára újra lehet szervezni ezeket. A Rozé Rizling Jazz Napok, melynek viszont magyar fellépői vannak és egy kisebb, 35-40 milliós költségvetésű fesztivál, augusztus 16-a és 23-a között megrendezésre kerül, szóval azért az idén sem maradunk fesztivál nélkül teljesen.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez