JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Elmaradt, elmaradó, vagy más időpontra kerülő fesztiválok – Maloschik Róbert (Debrecen)

Amellett, hogy a www.jazzma.hu főszerkesztője vagyok, hosszú évek óta a Debreceni Bor- és Jazz Napok művészeti tanácsadójaként is tevékenykedem. Azért én válaszolok az általam megfogalmazott kérdésekre, mert a debreceniek ezt a hónap végéig nem tehetik meg. A sorozatunk pedig most ér véget!

maloschik-robert.jpg


1) Az idei már hányadik fesztivál lett volna?

Nemcsak lett volna, hanem lesz is! A 49-ik. Ez a leghosszabb ideje megszakítás nélkül egyfolytában működő magyarországi jazzfesztivál!


2) Az idén mikor lett volna a fesztiválotok?

Augusztus 6-tól 9-ig.


3) Hány napig tartott volna, és hány jazz zenekar lépett volna fel?

4 napig, s ez alatt a négy nap alatt 4 színpadon 55 formáció lépett volna fel. Három külföldi produkció (két amerikai világsztár és egy európai, konkrétan francia zenekar), valamint 52 magyar zenekar 260 muzsikussal. Ez nem csak debreceni csúcs, hanem abszolút magyar rekord lett volna!


4) Nem gondolkodtok azon, hogy a nyár végére halasztjátok a fesztivált?

De, csak a járvány miatt nem lesznek külföldi fellépők! Augusztus 15-e és 22-e között 8 nap alatt 37 magyar zenekar fog majd fellépni, melyekben 158 muzsikus zenél majd. Közülük 28 gitáros. Ti. 2000-ben a Bartók Rádióban rendeztem meg a Zoller Attila Jazz Gitár Tehetségkutató Versenyt. A nyolcból öt tematikus nap lesz, ilyen alcímekkel: Debreceniek, 50+60 évesek, A gitár tanárok, Gyárfás István és fiai+Oláh Kálmán és fiai, A 20 évvel ezelőtt döntőbe jutott versenyzők.

Majd elfelejtettem mondani, csak két színpad lesz, és a színpadok között nem lesz átfedés. Vagyis miután a Játszótér Színpadon befejeződik a koncert, akkor kezdődik a Stég Színpadon a következő.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez