JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Bodajki Jazz Tábor tanári karának bővülése

Vasárnap az alábbi e-mailt küldte nekem (!) Bágyi Balázs a BBNQ vezetője, aki nem mellesleg a Magyar Jazz Szövetség elnőke, és egyáltalán nem mellesleg a BJT dob tanára és táborvezetője! – A szerk.

„Szia Robi, ha van lehetőség, kérlek, adjatok hírt arról, hogy a Bodajki Jazz Táborban a növekvő igényekkel párhuzamosan bővítettem a tanári kart.

Pocsai Kriszta mellett az ének szakon csatlakozik hozzánk Kelemen Angelika, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium énektanára.

Rieger Attila mellett pedig a fiatal gitáros Möntör Máté is tanítani fog, aki annak idején maga is, éveken át a tábor növendéke volt.

Üdv, Balázs”


Kelemen Angelika Jazzénekes


kelemen-angelika.JPG


1998-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-ének szakára, ahol Garay Attilánál és Berki Tamásnál tanult, majd 2002-ben diplomázott.

2007-ben megalakította saját jazz zenekarát Kelemen Angelika Jazz Quartet néven, Dorogi Ákos – zongora, Gayer Ferenc – nagybőgő és Jeszenszky György – dob tagokkal. Számos fesztiválon és neves jazz klubokban szerepeltek már.

2009-től a Budapest Ragtime Band állandó női énekese.

2013–ban megalakult a B.B. Angel Trio Benkő Zsolt – gitár és Borbély Tamás – basszusgitár tagokkal.

2016-ban megalakította a Big Fat Mama Blues zenekarát - Fehér Géza - gitár, Nemes Zoltán - zongora, Giret Gábor - basszusgitár és Kaszás Péter - dob tagokkal.

2012-ben megjelenik a Kelemen Angelika Jazz Quartett „Black Coffee” CD-je.

Tanított a Postás Zeneiskolában (Erkel Ferenc Zeneiskola), a budapesti Bartók Béla konzervatórium jazz szakán, jazz éneket.

Tanítja a jövő jazz énekeseit a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumban, valamint a Madách Színház Rock Suli musical gyermek szereplőinek énektanára.

Évekig zsűritagként vett részt a Fejér Megyei Diáknapok pop-rock-jazz kategóriájában, valamint a Fehérvár Hangja zsűritagjaként is láthattuk.

A TV2 Star Academy című tehetségkutató műsorának egyik énektanára volt.

Többször vendégeskedett jazz zenekarával az Duna TV Család Barát című műsorában.

Saját produkciói mellett még részt vett más előadók lemezein és koncertjén: Bornai Tibor, Márton András, Stereo Milk, Nikodém Norbert, United, Balázs Fecó, Kern András, Kárpáti Dódi Priváti Projekt, Hiperkarma, Frenk, Váczi Eszter, Sharrie Williams Crawford (USA)…



Möntör Máté


9l0a4380.jpg


A Snétberger Zenei Tehetség Központ, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori hallgatója.

A Nemzeti Tehetség Program és a Klebelsberg Intézet ösztöndíjasa.

Gitárjátékát egyaránt inspirálja a modern jazz, a klasszikus zene, valamint a blues. Az elmúlt években a nagyérdemű éppoly gyakran találkozhatott vele kortárs-zenei előadásokon, mint ahogy mainstream jazz koncerteken, vagy színházi- és popzenei produkciók alkalmával.

Nevéhez fűződik többek között a "Hungarian Jazz Transcriptions" című könyv, valamint a "METRONOME" zenei társasjáték kiadása.

Vissza a hírekhez