JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Klubtámogatás hetedszer

A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hetedik évadában is minimum 210 millió forint juthat a koncerthelyszínek eseményeinek támogatására. A fővároson kívüli, a határon túli és a budapesti könnyűzenei klubok szeptember 28-ig nyújthatják be pályázataikat az NKA felületén keresztül.

klubtamogatas.jpg


A 2014-ben indult program egyik legstabilabban működő támogatási rendszere a könnyűzenei koncerthelyszíneknek – nemcsak klasszikus kluboknak, de zenekarokat fogadó moziknak, művelődési házaknak és vendéglátóhelyeknek is – szóló pályázatok. Az elmúlt hat évadban, alkalmanként 70-90 klub kapott támogatást arra, hogy havonta legalább egy, élőzenés, belépőjegyes koncertet szervezzen. A Hangfoglaló Program történetében ez azt jelenti, hogy eddig több mint 1 milliárd forint – az összes támogatási keret valamivel több, mint ötöde – kerülhetett így a koncerthelyszínekhez és rajtuk keresztül a fellépő zenekarokhoz.
A Hangfoglaló Program Kollégiuma által augusztus 14-én megjelentetett pályázatok értelmében továbbra is olyan folyamatosan működő, élőzenés, belépőjegyes könnyűzenei koncerteknek helyet biztosító klubok (művelődési intézmények, vállalkozások) jelentkezését várják, amelyek vállalják, hogy 2020. október 1-e és 2021. szeptember 30-a között minimum 10 támogatott bulit megvalósítanak. A vidéki helyszínekkel kapcsolatban továbbra is elvárás, hogy a támogatott koncerteken nem léptethetnek fel zenekarokat saját megyéjükből. A vidéki helyszínek összesen 145, a fővárosiak 50, míg a határon túli magyarlakta városokban működő pályázók 15 millió forintra pályázhatnak, támogatott koncertenként egységesen maximum 250 ezer forintra.
Mivel a járványhelyzet miatt a 2019/2020-as évadát sok klub még nem tudta lezárni, az októberi döntés alkalmával a kollégium nem fogja vizsgálni annak teljesülését. Ez azt is jelentheti, hogy egy ideig ugyanazon a helyszínen, ugyanabban az időszakban – de természetesen eltérő napokon – két klubtámogatói pályázat is megvalósulhat. Mivel azonban a most megjelent és 2020. szeptember 28-ig beadható pályázatokról hatályos döntés csak novemberre várható, a rendszeres pályázóknak érdemes az ősz folyamán – amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi – a 2019-ben döntött pályázataikat lezárni.




hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg






Vissza a hírekhez