JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Balázs Elemér Group: Celebration 20 & 10 jubileumi lemezbemutató koncert RómerJAZZklub

Az őszi szezonban folytatódik a nagysikerű győri RómerJazzklub sorozata, a kínálatban négy izgalmas koncert várja a jazzbarátokat és érdeklődőket. A tervezett sorozatból három koncert a tavaszi szezonban szerepelt volna, de a kialakult járványhelyzet miatt csak most az őszi időszakban tudjuk bemutatni. A repertoár összeállításánál továbbra is az volt a szándékunk, hogy teret adjunk a hazai jazzélet szakmai eseményeinek. A jazzklub törzsközönségét színes repertoár várja, a tematikát is úgy állítottuk össze, hogy fókuszba kerüljön a műfaj sokszínűsége. Továbbra is fontos cél, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük és megkedveltessük a jazz-zenét az érdeklődőkkel.

Balázs Elemér Group: Celebration 20 & 10 jubileumi lemezbemutató koncert - 2020. szeptember 16. 19 óra.

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/balazs-elemer-group/celebration-2010/kritika/balazs-elemer-group-celebration-2010

Tizedik stúdióalbumával ünnepli fennállásának huszadik születésnapját az egyik legnépszerűbb hazai jazz-zenekar, a kétszeres Fonogram-díjas Balázs Elemér Group. Erre utal a zenekar legújabb lemezének címe is, amelyre a zenekar minden tagja írt egy–egy dalt. A „Celebration 20 & 10” című lemezen a zenekar egyedi aspektusából, főként a tagok saját szerzeményein keresztül ismerhetjük meg múlthoz, harmóniához és barátsághoz fűződő viszonyukat és lehetünk részesei az elmúlt két évtized alatt kialakult különleges zenei világuknak. A hagyományokhoz híven az új lemezre is felkerült egy magyar népdal, valamint tisztelgés két, a zenekar számára fontos zenész, Lyle Mays és Michel Legrand előtt.

A zenekar és a koncert támogatója a MOL.

beg-2020.jpg

Balázs Elemér – dob

Horváth Cintia – ének

Szakonyi Milán – ének

Balázs József – zongora

Komjáti Áron – gitár

Pecek Lakatos Krisztián – bőgő

Czibere József – ütőhangszerek.

Vissza a hírekhez