JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

DALOK A TEMPLOMBÓL – PREMIEREN A SANTA DIVER KÜLÖNLEGES ÉLŐ KONCERTJE

Kézdy Luca jazz hegedűs triója a Santa Diver novemberben, az örkényi Szent Lipót templomban rögzítette két új számát, hogy most ezen a rendhagyó Karácsonyon kicsit hozzájáruljanak az ünnepi elcsendesedéshez, elmélyüléshez.

santadiver1.jpg


Luca így mesél erről:

A Kis Juhász egy moldáv népdal átirata, tavaly a Zeneakadémián játszottuk először, azóta nagyon kevés alkalmunk volt bemutatni, a Message – Ima az egyik legújabb szerzeményem, a tavaszi karantén alatt írtam. Nem sokkal azután, hogy összeraktuk a zenekarral, Szesztay Dávid (a trió basszusgitárosa) ötlete volt, hogy ezt a két kompozíciót felvehetnénk egy live session alkalmával egy hozzájuk illő, nagyobb térben, akár egy templomban. Ezt követően egy a zenekarhoz közel álló közös ismerős közbenjárásával vettük fel a kapcsolatot Németh Sándor atyával az örkényi templom plébánosával, aki miután meggyőződött róla, hogy a dalok illenek a templom szellemiségéhez, hozzájárult, hogy felvegyük a videókat. Kicsit már hideg volt, de így is egészen különleges élmény volt ebben a csodálatos térben eljátszani a dalokat.”

https://www.youtube.com/watch?v=K-ubv31I4Fw&feature=emb_logo

A trió idén jelentette meg negyedik, „Blue Horizon” című albumát.

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/kezdy-luca/blue-horizon/kritika/kezdy-luca-blue-horizon

A nyár során számos külföldi jazzfesztivál fellépői lettek volna, és reménykednek benne, hogy jövőre lesz alkalmuk pótolni legalább egy részüket, illetve egy új feldolgozásalbum is szerepel még terveik között, amin kedvenc pop, jazz és egyéb műfajú dalaikat dolgozzák majd fel sajátos, Santa Diver-es megszólalásban.

Vissza a hírekhez